Koninkrijksteam start OKT tegen Venezuela

Door: Rogier van Zon Categorie: ACTUEEL, Nieuws 2021, OKT
Estadio de Béisbol Hermanos Serdán in Puebla.
Estadio de Béisbol Hermanos Serdán in Puebla.

De World Baseball Softball Confederation (WBSC) heeft het wedstrijdschema bekendgemaakt van het laatste Olympisch kwalificatietoernooi, dat volgende week dinsdag in het Mexicaanse Puebla van start gaat. Het Nederlands Koninkrijksteam opent het toernooi met een wedstrijd tegen Venezuela.

Aan het laatste Olympisch kwalificatietoernooi in Puebla (Mexico) nemen drie landen deel. Zij spelen een halve competitie. Het land dat als eerste eindigt, plaatst zich direct voor de finale op zaterdag 26 juni. De nummers 2 en 3 spelen op vrijdag 25 juni een halve finale, waarvan de winnaar als tweede team naar de eindstrijd gaat.

De eerste ronde gaat op dinsdag 22 juni van start met de wedstrijd Venezuela – Dominicaanse Republiek. Een dag later komt het Nederlands Koninkrijksteam voor het eerst in actie als Venezuela de tegenstander is. Op donderdag 24 juni is de Dominicaanse Republiek de tweede tegenstander van Oranje.

Alle wedstrijden in het Estadio Béisbol Hermanos Serdán beginnen om 17.00 uur lokale tijd. Dat is 00.00 uur Nederlandse tijd. Alleen de finale wordt om 13.00 uur lokale tijd gespeeld. Dat is 20.00 uur Nederlandse tijd. De winnaar van het toernooi verdient het zesde en laatste ticket voor de Olympische Zomer Spelen van volgende maand in Tokyo.

Reageren op dit artikel? Stuur een bericht via het contactformulier.

Trefwoorden:

Verwante artikelen