EK U12 verschoven naar augustus

Door: Rogier van Zon Categorie: ACTUEEL, EK U12, Nieuws 2021
Foto: © ČBA

Het Europees kampioenschap voor spelers van 12 jaar en jonger wordt opgeschoven. De Europese honkbalbond CEB heeft vandaag bekendgemaakt dat het toernooi in de tweede week van augustus wordt gespeeld.

Voor de Europese titelstrijd is het Belgische Mortsel als gastheer aangewezen. Aan het toernooi nemen acht landen deel, waaronder Nederland. De winnaar plaatst zich voor het U12 wereldkampioenschap in Tainan (Taiwan) later dit jaar.

Het EK werd vorig jaar door de coronamaatregelen al uitgesteld naar de week van dinsdag 6 tot en met zaterdag 10 juli. Dat is nu nog later geworden. De CEB heeft het toernooi verplaatst naar de tweede week van augustus. Wat in die week de exacte speeldagen worden, maakt de Europese bond later bekend.

Nederland is voor het U12 Europees kampioenschap ingedeeld in poule B. Daarin treft Oranje de nationale pupillenteams van Duitsland, Rusland en België.

Reageren op dit artikel? Stuur een bericht via het contactformulier.

Trefwoorden:

Verwante artikelen