Henrique terug op de bank bij HCAW

Door: Rogier van Zon Categorie: ACTUEEL, Hoofdklasse, Nieuws 2021
Roeland Henrique sr. was twee seizoenen actief als hoofdcoach van HCAW.
Roeland Henrique sr. was twee seizoenen actief als hoofdcoach van HCAW.
Foto: © Alfred Cop

HCAW heeft met Roeland Henrique de coaching-staff voor het hoofdklasseteam weer compleet. De voormalige hoofdcoach van de Bussumse club keerde gisteren in de gewonnen wedstrijd tegen Silicon Storks als assistent-coach terug in de hoofdklasse.

HCAW was op zoek naar een nieuwe coach, nadat assistent-coach Roy Berrevoets vorige maand de taken had overgenomen van hoofdcoach Austis Gibbs. Met Roeland Henrique heeft de Bussumse club nu ook de vacature opgevuld die door deze coachwissel is ontstaan.

Henrique keert na twee seizoenen afwezigheid terug bij HCAW. In het seizoen 2017 leidde hij de hoofdmacht naar de eerste Play-Offs sinds 2005 en een jaar later naar de meeste overwinningen in dertien jaar tijd. Daarmee bracht hij de Bussumse club weer terug in de top 3. Na afloop van het seizoen 2018 besloot Henrique zijn taken bij de Bussumse club neer te leggen.

Voordat Henrique hoofdcoach werd bij HCAW was hij in 2016 ook al één seizoen assistent-coach. In datzelfde jaar was Roy Berrevoets eveneens de manager van de hoofdmacht. Met Henrique als de nieuwe assistent-coach in de dug-out won HCAW gistermiddag met 5-7 van hekkensluiter Silicon Storks. Het was de vierde zege voor HCAW in zeven wedstrijden, waarmee de club de derde plaats deelt met DSS/Kinheim.

Reageren op dit artikel? Stuur een bericht via het contactformulier.

Trefwoorden:

Verwante artikelen