Orlando Yntema uitgeroepen tot beste pitcher

Door: Rogier van Zon Categorie: ACTUEEL, Nieuws 2020
Orlano Yntema won dit seizoen als pitcher de meeste wedstrijden.
Orlano Yntema won dit seizoen als pitcher de meeste wedstrijden.
Foto: © Kees Tetteroo

Voor de eerste keer in zijn carrière is Orlando Yntema uitgeroepen tot beste pitcher van de hoofdklasse. De speler van Curaçao Neptunus won als pitcher de meeste wedstrijden. Hij is de opvolger geworden van Lars Huijer, die de onderscheiding vorig jaar won in dienst van Hoofddorp Pioniers.

In het verkorte coronaseizoen won de 34-jarige Yntema als enige pitcher zes wedstrijden. In 41 2/3 innings stond de speler van Curaçao Neptunus slechts vier verdiende punten toe (0.86). Dat was veruit het laagste verdiende puntengemiddelde van alle startend pitchers dit seizoen.

Yntema gooide 41 keer drie slag en vijftien keer vier wijd. Alleen Chris Pfau (3.70) gooide voor Hoofddorp Pioniers met 53 strikeouts meer keer drie slag. Zijn tegenstanders kwamen niet verder dan een slaggemiddelde van .155.

Steun

Yntema is de tiende pitcher van Curaçao Neptunus die de prijs heeft gewonnen voor beste pitcher. Samen wonnen zij sinds 1981 vijftien keer deze onderscheiding. Zijn ploeggenoot Diegomar Markwell werd in 2017 de laatste pitcher van Neptunus die werd uitgeroepen tot beste pitcher. Het afgelopen seizoen kwam Markwell tot een gemiddelde van 3.00.

“Het is vooral een prijs voor het hele team”, aldus Yntema. “Om goede cijfers te halen, heb je ook de steun nodig van je ploeggenoten. En zonder hun inzet had ik dit nooit kunnen bereiken.”

De bekendmaking van de prijs voor de beste pitcher door de KNBSB gebeurde online. Je kunt de uitreiking hieronder terugkijken.

Reageren op dit artikel? Stuur een bericht via het contactformulier.

Trefwoorden:

Verwante artikelen