Geen kampioen in de Hoofdklasse in 2020

Door: Seb Visser Categorie: ACTUEEL, Hoofdklasse, Nieuws 2020
Foto: © Rob Jelsma

Nadat op vrijdag definitief duidelijk werd dat de deur voor een hervatting van het honkbal- en softbalseizoen in de topcompetities op slot ging, heeft het bestuur van de KNBSB vandaag de beslissing genomen om voor het seizoen 2020 geen kampioenen uit te roepen voor de Honkbal Hoofdklasse.

In de Hoofdklasse stond L&D Amsterdam na twee wedstrijden op een 2-0 voorsprong in de Holland Series. Het bestuur van de KNBSB acht deze voorsprong niet voldoende om voor dit seizoen een kampioen aan te wijzen.

Hoewel het een mooie voorsprong is, hebben de Amsterdammers een jaar eerder zelf bewezen dat een team uit geslagen positie terug kan komen en de best-of-seven toch nog naar zich toe kan trekken. L&D Amsterdam won in 2019 de titel door een 3-0 achterstand in de serie om te turnen tot een 4-3 overwinning.

In de Overgangsklasse werd twee weken geleden RCH Pinguïns al kampioen. Het is voor het eerst in bijna 100 jaar dat er op het hoogste niveau geen kampioen uitgeroepen wordt. In 1922 was Quick uit Amsterdam de eerste officiële kampioen van Nederland. Sindsdien kende Nederland elk jaar een kampioen.

Reageren op dit artikel? Stuur een bericht via het contactformulier.

Trefwoorden:

Verwante artikelen