Helder en Oduber ook naar Fortitudo Bologna

Door: Rogier van Zon Categorie: ACTUEEL, Nieuws 2020, Profhonkballers
Eugene Helder speelde zes seizoenen in de organisatie van Seattle Mariners.
Eugene Helder speelde zes seizoenen in de organisatie van Seattle Mariners.
Foto: © Freek Bouw

Voormalig profhonkballer Eugene Helder wordt de derde speler uit het Nederlands Koninkrijk die dit seizoen gaat spelen voor Fortitudo Bologna. De Italiaanse landskampioen heeft de komst van de 24-jarige Arubaanse prof vandaag bekendgemaakt. International Randolph Oduber volgt binnenkort zijn landgenoot.

Derde honkman Eugene Helder speelde tussen 2014 en 2019 zes seizoenen in de organisatie van Seattle Mariners. In 2017 speelde hij vijf wedstrijden voor Tacoma Rainiers in de Triple A Pacific Coast League. Vorig jaar augustus werd zin contract door de club uit Seatltle ontbonden. Met de hoofdmacht van Seattle Mariners speelde Helder in 2018 en 2019 vier wedstrijden mee tijdens Spring Training.

In 2016 was Helder één van de spelers uit Team Europe, die deelnamen aan de Asia Winter Baseball League. Met een slaggemiddelde van .269 was hij toen de beste speler uit het Nederlands Koninkrijk, In acht wedstrijden sloeg de Arubaanse profhonkballer zeven honkslagen en scoorde hij drie runs.

Eerste plaats

Helder voegt zich nu bij de Italiaanse landskampioen Bologna, dat sinds 8 juli zijn eerste twaalf wedstrijden van het seizoen won en in vijftien wedstrijden nu dertien overwinningen heeft behaald. Daarmee deelt de ploeg van manager Daniele Frignani de eerste plaats in de Italiaanse Serie A1 met San Marino.

Helder wordt bij Bologna de derde speler uit het Nederlands Koninkrijk. De Arubaan Ray-Patrick Didder (.387) speelde al negen duels voor Bologna. Ook catcher Clementina (.278) speelde dit seizoen voor Fortitudo Bologna. Maar de Curaçaose honkballer, die in tegenstelling tot Helder en Didder nog wel een lopend profcontract ( Cincinnati Reds) heeft, heeft na zes duels om persoonlijke redenen besloten de Italiaanse club te verlaten. Clementina sloeg drie van de acht homeruns van Bologna dit seizoen.

Randolph Oduber

Binnenkort reist ook Randolph Oduber af naar Bologna. Hij maakt na drie jaar afwezigheid zijn rentree in het Europees honkba. In 2016 speelde de international voor de Rotterdamse kampioen Curaçao Neptunus. De afgelopen drie jaar kwam de 31-jarige buitenvelder voor Lincoln Saltdogs en Fargo-Moorhead Redhawks uit in de American Association. Tussen 2010 en 2015 stond Oduber onder contract van Washington Nationals, waar hij de Double A Eastern League haalde.

De komst van voormalig profhonkballer Oduber wordt door Fortitudo Bologna op een later moment bekend gemaakt.

Reageren op dit artikel? Stuur een bericht via het contactformulier.

Trefwoorden:

Verwante artikelen