EK U12 afgelast, EK U18 uitgesteld

Door: Rogier van Zon Categorie: ACTUEEL, EK U12, EK U18, Nieuws 2020
Het U12 Europees kampioenschap gaat dit jaar niet door.
Het U12 Europees kampioenschap gaat dit jaar niet door.
Foto: © U12 Baseball – European Championship – Trebic 2019

Het Europees kampioenschap voor spelers van 12 jaar en jonger is toegevoegd aan de lange lijst met evenementen die door het coronavirus zijn afgelast. De Europese honkbalbond CEB hoopt dit jaar met een aangepaste datum wel het EK U18 door te laten gaan.

Eerder had de CEB al besloten om de Europese clubtoernooien af te gelasten. Gisteren sprak het bestuur van de Europese honkbalbond ook over de landentoernooien van dit jaar. Aan twee van die toernooien zou Nederland deelnemen.

Als eerste werd een streep gezet door het U12 Europees kampioenschap. Dit EK zou dit jaar van dinsdag 7 tot en met zaterdag 11 juli worden gehouden in het Belgische Mortsel. Het EK gold als een kwalificatietoernooi voor het wereldkampioenschap van 2021. Vanwege de afgelasting wordt nu tijdens het EK van volgend jaar gestreden om de twee WK-tickets. De zesde editie van het WK wordt in juli gehouden in Tainan (Taiwan).

U18 Europees kampioenschap

Ook het Europees kampioenschap voor spelers van 18 jaar en jonger staat dit jaar op de speelkalender voor 13 tot en met 19 juli. Tijdens de bestuursvergadering heeft de CEB gisteren besloten dit EK U18 uit te stellen naar eind september/begin oktober. Gastheer voor dit EK zijn de Italiaanse steden Macerata en Montegranaro. Ook tijdens dit EK zijn twee WK-tickets te verdienen.

Het Nederlands Koninkrijksteam verdedigt in Macerata zijn Europese titel. In 2018 bleef Oranje in zes wedstrijden ongeslagen. In de finale van het EK werd Spanje met 6-3 verslagen. De komende periode blijft de CEB de omstandigheden monitoren om een volgend besluit te nemen over het U18 Europees kampioenschap.

Reageren op dit artikel? Stuur een bericht via het contactformulier.

Trefwoorden:

Verwante artikelen