Olympisch kwalificatietoernooi uitgesteld tot juni

Door: Rogier van Zon Categorie: ACTUEEL, Nieuws 2020, OKT, Tokyo 2020
Het laatste Olympisch honkbaltoernooi werd in 2008 in het Griekse Athene gehouden.
Het laatste Olympisch honkbaltoernooi werd in 2008 in het Chinese Beijing gehouden.

De World Baseball Softbal Confederation (WBSC) heeft vandaag bekendgemaakt dat het laatste Olympisch kwalificatietoernooi is uitgesteld tot juni. Het uitstel heeft alles te maken met de zorgen rondom het coronavirus.

In een verklaring laat de WBSC weten voor uitstel van het toernooi te hebben gekozen “Vanwege gezondheids- en veiligheidsmaatregelen voor spelers, personeel en toeschouwers tegen de verspreiding van het coronavirus”. Uit voorzorg is dit toernooi nu verplaatst naar 17 tot en met 21 juni. Ook China neemt deel aan dit toernooi. Dit land is momenteel het zwaarst getroffen door het coronavirus.

Het besluit werd vandaag bekendgemaakt in samenwerking met de Chinese Taipei Baseball Association (CTBA) en de Chinese Taipei Professional Baseball League (CPBL). Eerder had diezelfde CPBL al besloten om de start van het nieuwe seizoen van de Taiwanese profcompetitie uit te stellen tot 28 maart. Welke impact het uitstel van het OKT heeft op de competitie in de hoofdklasse is op dit moment nog niet bekend.

Voorzorg

Het Nederlands Koninkrijksteam is één van de teams die zich al heeft geplaatst voor dit laatste Olympisch kwalificatietoernooi, dat van 1 tot en met 5 april zou worden gehouden in de Taiwanese steden Taichung en Dou Liu. Andere deelnemers zijn onder meer Australië, Zuid-Korea en gastland Taiwan.

Het Amerikaans Olympisch kwalificatietoernooi, dat van 22 tot en met 26 maart wordt gehouden in Surprise en Tempe (Arizona) gaat wel gewoon door op de oorspronkelijke datum. Tijdens dit toernooi kunnen de laatste twee teams zich plaatsen voor het OKT in Taiwan.

Reageren op dit artikel? Stuur een bericht via het contactformulier.

Trefwoorden:

Verwante artikelen