Wedstrijd U18 Koninkrijksteam door regen uitgesteld

Door: Rogier van Zon Categorie: ACTUEEL, Nieuws 2019, WK U18

De vierde wedstrijd van het Nederlands Koninkrijksteam op het wereldkampioenschap voor spelers van achttien jaar en jonger is uitgesteld. Door aanhoudende regen zijn alle duels in de ochtend afgelast.

Het Zuid-Koreaanse Gijang had voor de start van het WK al te maken met veel regen, maar sinds de start van het toernooi klaarde het weer op. Op de vierde speeldag heeft het gebied rondom het Gijang-Hyundai Dream Ballpark alsnog te maken gekregen met hevig noodweer.

Door de regen heeft de technische commissie van de World Baseball Softball Confederation besloten om de ochtendwedstrijden uit te stellen. Het Nederlands Koninkrijksteam zou voor zijn vierde wedstrijd aantreden tegen het nog puntloze China. De andere wedstrijden die niet door zijn gegaan, zijn Australië – Canada, Panama – Verenigde Staten en Zuid-Afrika-Spanje.

Inhalen

De organisatie hoopt later vandaag de wedstrijden Nicaragua – Zuid-Korea en Japan – Chinese Taipei wel door te laten gaan. Het is nog niet bekend wanneer de afgelaste wedstrijden worden ingehaald. Dit zal waarschijnlijk woensdag 4 september worden. Deze dag was al vrijgehouden voor het inhalen van wedstrijden.

De eerstvolgende wedstrijd van het Koninkrijksteam staat voor morgen (03.00 uur Nederlandse tijd) op het programma. Dan is Australië de tegenstander. Met winst op Australië en China heeft Oranje een zeer grote kans op het bereiken van de Super Round.

Reageren op dit artikel? Stuur een bericht via het contactformulier.

Verwante artikelen