Debuut Gillian Wernet voor HCAW

Door: Rogier van Zon Categorie: ACTUEEL, Hoofdklasse, Nieuws 2019
De Arubaanse pitcher Gillian Wernet maakte voor HCAW als pinch-hitter zijn debuut in de hoofdklasse.
De Arubaanse pitcher Gillian Wernet maakte voor HCAW als pinch-hitter zijn debuut in de hoofdklasse.
Foto: © Alfred Cop

De Bussumse hoofdklasser HCAW heeft zich een maand voor de start van de Play-Offs nog versterkt met de twintigjarige Gillian Wernet. De Arubaanse pitcher stond de afgelopen vier seizoenen onder contract bij Baltimore Orioles. Vandaag maakte Wernet zijn debuut voor HCAW in de hoofdklassewedstrijd tegen Silicon Storks. Vorig jaar oktober nam Wernet met het Koninkrijksteam deel aan het U23 wereldkampioenschap.

Gillian Wernet werd in augustus 2015 gescout door voormalig international Calvin Maduro, die zelf voor Baltimore Orioles in de Major League speelde. Een jaar later maakte de Arubaan zijn debuut in de Dominicaanse zomercompetitie. In zijn eerste drie drie seizoenen wisselde Wernet tussen de Dominicaanse zomercompetitie en de Rookie Gulf Coast League in Florida.

Deze maand begon Wernet aan zijn derde seizoen voor GCL Orioles in de Amerikaanse Minor Leagues. Vorige week maandag gooide hij 1/3 inning in de met 9-17 gewonnen wedstrijd tegen GCL Braves. In de vierde inning kreeg hij zeven tegenstanders tegenover zich en moest Wernet vier hits en vier punten toestaan. Doordat zijn opvolger een homerun tegen kreeg, liep het aantal verdiende punten voor Wernet op tot zes (162.00). Afgelopen maandag besloot Baltimore Orioles het contract met de Arubaanse pitcher te verbreken.

Debuut

Hierop vertrok Wernet naar Nederland waar hij zich vandaag aansloot bij de selectie van HCAW. Nog diezelfde dag werd de Arubaanse pitcher als pinch-hitter in de achtste inning van de wedstrijd tegen Silicon Storks ingezet. Wernet kreeg bij zijn debuut vier wijd, waarna hij op de honken werd vervangen voor een pinch-runner. HCAW scoorde vervolgens nog tweemaal in deze slagbeurt om de eindstand op 9-1 te brengen. HCAW speelt eind juli nog één speelronde in de reguliere competitie, maar heeft zich al verzekerd van deelname aan de Play-Offs.

Wernet nam in 2011 met Aruba al deel aan de Little League World Series. Ook nam hij met het Dutch Caribbean-team in 2014 deel aan het MLB Fall Tournament in Hoofddorp. Vorig jaar nam Wernet met het Nederlands Koninkrijksteam deel aan het U23 wereldkampioenschap. Hij gooide vijf innings in vier wedstrijden met een verdiende puntengemiddelde van 10.80.

Reageren op dit artikel? Stuur een bericht via het contactformulier.

Trefwoorden:

Verwante artikelen