Bernadina weg bij Lamigo Monkeys

Door: Rogier van Zon Categorie: ACTUEEL, Nieuws 2019, Profhonkballers
Roger Bernadina speelde 24 wedstrijden voor Lamigo Monkeys.
Roger Bernadina speelde 24 wedstrijden voor Lamigo Monkeys.

Ruim een maand na zijn debuut in de Chinese Professional Baseball League vertrekt Roger Bernadina bij koploper Lamigo Monkeys. Nadat deze week het eerste deel van de competitie werd gewonnen, heeft de Taiwanese profclub het contract met de honkballer uit Den Haag verbroken. Bij de regerend kampioen wordt de 35-jarige Bernadina vervangen door Matthew Grimes.

Met Bernadina werd dinsdag in de Chinese Professional Baseball League beslag gelegd op een plek in de Taiwan Series. De titelverdediger eindigde met 35 overwinningen in zestig wedstrijden in het eerste deel van de competitie op de eerste plaats en verdiende daarmee de eerste finaleplaats. Het is al de vijfde keer op rij dat Lamigo Monkeys winnaar werd van een competitiehelft. Dat leverde uiteindelijk vier titels op in de laatste vijf jaar.

Met de finaleplaats op zak heeft Lamigo Monkeys zijn selectie gereorganiseerd. Daarbij is het contract van Bernadina verbroken. Bernadina speelde 24 wedstrijden voor Lamigo Monkeys waarin hij 23 honkslagen sloeg (.256). Dat waren onder meer vijf tweehonkslagen en twee homeruns. Bernadina sloeg elf punten binnen en wist zes honken te stelen. In zijn laatste vier wedstrijden sloeg Bernadina geen enkele honkslag meer en kreeg hij zes keer drie slag.

De vervanger van Bernadina wordt Matthew Grimes. De 27-jarige Amerikaanse pitcher werd zo’n drie weken geleden al overgenomen van York Revolution, een profclub uit de Atlantic League. Sindsdien kwam hij uit voor het farmteam van Lamigo Monkeys. Tussen 2014 en 2018 stond Grimes onder contract van Baltimore Orioles waar hij vorig jaar zijn seizoen verdeelde over het Double A-team Bowie Baysox en het Triple A-team Norflok Tides.

Reageren op dit artikel? Stuur een bericht via het contactformulier.

Trefwoorden:

Verwante artikelen