Jurickson Profar naar Oakland Athletics

Door: Rogier van Zon Categorie: ACTUEEL, Nieuws 2018, Profhonkballers
Jurickson Profar gaat van Texas Rangers naar Oakland Athletics.
Jurickson Profar gaat van Texas Rangers naar Oakland Athletics.
Foto: © Shugo Takemi

Ruim negen jaar nadat Jurickson Profar een contract heeft getekend voor Texas Rangers, heeft hij vandaag te horen gekregen dat hij afscheid moet nemen van zijn werkgever. De Amerikaanse proforganisatie uit Texas stuurt de 25-jarige speler uit Curaçao in een overeenkomst tussen drie clubs naar Oakland Athletics.

Jurickson Profar speelde tussen 2012 en 2018 in totaal vijf seizoenen in de Major League voor Texas Rangers. Na lang blessureleed, waardoor hij het seizoen 2014 en een groot deel van het seizoen 2015 moest missen, leek de binnenvelder uit Curaçao dit jaar definitief weer zijn draai te hebben gevonden.

Voor Texas Rangers speelde Profar in het afgelopen seizoen zijn meeste wedstrijden (146) in de Major League en kwam hij tot zijn hoogste slaggemiddelde (.254). Daarnaast sloeg hij twintig homeruns, 35 tweehonkslagen, zes driehonkslagen en wist hij tien honken te stelen. Daarmee leek hij de beoogde opvolger te worden voor derde honkman Adrian Beltre, die met pensioen gaat. Niettemin heeft de club uit Texas toch besloten om Profar niet te houden.

Overeenkomst

Vandaag is Profar onderdeel geworden van een ruil tussen drie verschillende clubs. Door die overeenkomst verhuist Profar naar Oakland Athletics, terwijl reliever Emilio Pagan van Oakland de overstap maakt naar Tampay Bay Rays. Ook Minor League-pitcher Rollie Lacy (Texas Rangers) verhuist naar de club uit Tampa. Texas Rangers krijgt de beschikking over Minor League-binnenvelder Eli White (Oakland Athletics) en Minor League-pitchers Brock Burke, Kyle Bird en Yoel Espinal (allen Tampa Bay Rays).

De kans is groot dat Profar bij zijn nieuwe club plaats moet nemen op het tweede honk in het binnenveld dat verder is gevuld met Matt Olson (eerste honk), Matt Chapman (derde honk) en Marcus Semien (korte stop). Dat tweede honk werd dit seizoen bezet door Jed Lowrie, momenteel een free-agent bij de club.

Reageren op dit artikel? Stuur een bericht via het contactformulier.

Trefwoorden:

Verwante artikelen