Daniel Vos voor showcase in Florida

Door: Rogier van Zon Categorie: ACTUEEL, Internationaal, Nieuws 2018
Daniël Vos (links) en Garrich Phelipa tijdens de showcase in Florida.
Daniel Vos (links) en Garrich Phelipa tijdens de showcase in Florida.

“Goed om op dit niveau te spelen”, laat jeugdinternational Daniel Vos vanuit Florida weten. De achttienjarige honkballer van Hoofddorp Pioniers verblijft momenteel in Fort Myers om deel te nemen aan een showcase van Florida Prospect Baseball.

Afgelopen dinsdag vertrok Vos vanuit Amsterdam naar Miami om te werken aan een nieuw hoofdstuk van zijn honkbalcarrière. De achttienjarige pitcher kwam via Thamen en Diamonds Amsterdam dit seizoen terecht bij Hoofddorp Pioniers, waarvoor hij zaterdag 28 april in de met 1-5 verloren wedstrijd tegen Curaçao Neptunus zijn debuut maakte in de hoofdklasse.

Vos, die in juli in het Italiaanse Grosseto met het Nederlands Koninkrijksteam nog ongeslagen kampioen werd tijdens het EK U18, nam dit weekeinde in Fort Myers deel aan de derde editie van het JUCO Main Event, een showcase georganiseerd door Florida Propect Baseball.

Scouts

Speciaal voor de try-outs was een geselecteerde groep spelers bij elkaar gebracht. Scouts van zo’n twintig Junior Colleges uit Florida kregen de kans om deze talentvolle honkballers aan het werk te zien voor de start van de high school-competities in februari. Vos was tijdens de showcase de enige internationale honkballer, die momenteel niet een opleiding volgt in de Verenigde Staten.

Als onderdeel van de driedaagse showcase werden onder meer twee wedstrijden gespeeld op het complex van Florida SouthWestern State College. Eén van de andere deelnemers aan de showcase was de Curaçaose honkballer Garrich Phelipa, die momenteel naar school gaat op het Amerikaanse Highland Christian Academy.

Tijdens de showcase had Vos kort de tijd voor een interview met Phil Llewellyn Sr.

Reageren op dit artikel? Stuur een bericht via het contactformulier.

Trefwoorden:

Verwante artikelen