KNBSB Awards 2018: Beste Pitcher

Door: Seb Visser Categorie: ACTUEEL, Hoofdklasse, Nieuws 2018, Video
Diegomar Markwell is de Beste Pitcher van de Hoofdklasse in 2018!
(Foto: Monique Dijkshoorn)

De KNBSB Awards worden in 2018 niet uitgereikt op een Gala. Het bondsbureau heeft besloten om dit jaar de award winnaars op een andere manier in het zonnetje te zetten. Wij hebben de winnaars dit jaar thuis verrast met presentator Norbert van Oosterhout in de rol van Gaston van de Postcode Loterij. Dat leverde hele mooie verraste gezichten op bij de spelers en speelsters die in de prijzen vielen. We vervolgen de serie filmpjes vandaag met de speler die werd uitgeroepen tot de Beste Pitcher van de Hoofdklasse in 2018.

Om in aanmerking te komen voor de Award voor de Beste Pitcher in de Hoofdklasse in 2018 moesten werpers minimaal 33.2 innings gegooid hebben dit seizoen. De scorecommissie heeft op basis van dit minimum drie werpers genomineerd voor deze award: Robin Schel van L&D Amsterdam, Lars Huijer van Hoofddorp Pioniers en Diegomar Markwell van Curaçao Neptunus.

De commissie maakt de uiteindelijke beslissing op basis van ERA en W-L record van de genomineerden en waar Lars Huijer van de genomineerden verreweg de meeste strikeouts gooide, had Diegomar Markwell het laagste ERA en het beste W-L record. Daarom wint Markwell voor de tweede keer (eerder al in 2006) en ging Norbert van Oosterhout bij hem thuis langs om hem te verrassen met zijn award:

Reageren op dit artikel? Stuur een bericht via het contactformulier.

Trefwoorden:

Volgend artikel →

Verwante artikelen