Australie vernedert Koninkrijksteam U23

Door: Seb Visser Categorie: ACTUEEL, Nieuws 2018, WK U23 2018
Tijmen Takke duikt naar het eerste honk in een poging een nul te maken
(Foto: WBSC)

In het voorlaatste duel op het WK U23 in Colombia hebben de Australiërs Oranje met 16-3 vernederd. De wedstrijd was eigenlijk na twee innings al gespeeld, toen stond het 9-1. Uiteindelijk bleken veldspelers Tommy van de Sanden en Swindly Lint de meest effectieve werpers en zorgden zij ervoor dat de score niet nog verder uit de hand liep.

De eerste innings van deze wedstrijd bleken desastreus. Startend werper Colin van Laar hield het slechts één inning vol en kreeg daarin, terwijl hij begon met twee snelle nullen, drie runs tegen op drie honkslagen en twee vrije lopen. Manager Sidney de Jong moest in de tweede inning al naar zijn bullpen toe. Reliever Maickel Rietel bleek het echter nog zwaarder te hebben dan van Laar. Rietel zag zijn eerste tegenstander een homerun slaan en raakte bij twee uit zijn controle kwijt. Drie vrije lopen en een geraakt werper zorgden voor volle honken en een extra run. Hierna kwam het absolute dieptepunt van de wedstrijd. De grand slam van Jack Barrie:

Grand Slam Australia Jack Barrie

🇦🇺🇦🇺🇦🇺 Grand Slam Australia !!!! 💪 Jack Barrie @TeamAusBaseball #U23WorldCup 7th-12th Place Round

Geplaatst door WBSC op Vrijdag 26 oktober 2018

Gilian Wernet kwam uit de inning en werd hierna vervangen door Ruwensly Bonifacio, die vijf vrije lopen weggaf en zonder een honkslag toe te staan vijf runs tegen kreeg in slechts 0.1 inning. Hierna kregen veldspelers Tommy van de Sanden (2.2 IP) en Swindly Lint (2.0 IP) slechts twee runs tegen op vier honkslagen. Zij gooiden bovendien vier keer drie slag, tegenover slechts één van hun vier voorgangers. Geen goede dag voor de pitching staff.

Aanvallend wist Oranje op tien honkslagen slechts drie runs te scoren. Sherten Apostel, Swindly Lint en Delano Selassa sloegen de enige runs binnen. Zaterdagavond om 22.00uur (NL tijd) speelt het Koninkrijksteam de laatste wedstrijd van het WK U23. Dan is Puerto Rico de tegenstander.

1234567RHE
AUSTRALIË
365011016100
NEDERLAND01100013101

 

PITCHERS NLINNINGSSOBBHEarned Runs
Colin van Laar L (0-1)1.00233
Maickel Rietel0.21236
Gilian Wernet0.10000
Ruwensly Bonifacio2.00555
Tommy van de Sanden2.22231
Swindly Lint2.02011

Reageren op dit artikel? Stuur een bericht via het contactformulier.

Trefwoorden:

Verwante artikelen