Teleurstellende nederlaag Oranje U23 tegen Tsjechië

Door: Seb Visser Categorie: ACTUEEL, Nieuws 2018, WK U23 2018
Martin Kalabek scoort de go-ahead run in de negende inning
(Foto: WBSC)

In de eerste wedstrijd van de zogenaamde Consolation Round heeft Team Kingdom of the Netherlands zichzelf in de strijd om de zevende plaats op dit WK een slechte dienst bewezen door te verliezen van Tsjechië, dat een jaar eerder nog werd verslagen in de finale van het EK U23.

De wedstrijd begon met een valse start toen startend werper Nelmerson Angela in de eerste inning toe moest staan dat de Tsjechen drie runs scoorden. Jakub Grepl zorgde voor de grote klap deze inning met zijn two-run homerun. Angela herstelde zich knap en gooide uiteindelijk vier innings.

Zijn vervanger Angelo Wicklert gooide vervolgens drie shutout innings en zag het Koninkrijksteam in de zesde inning langszij komen via de 3-run homerun van Sherten Apostel, aanvallend gezien een van de absolute uitblinkers bij Oranje dit WK. Swindly Lint sloeg in dezelfde slagbeurt nog een tweehonkslag, maar strandde op het tweede honk. Dit bleek het laatste aanvallende wapenfeit voor het Koninkrijksteam in deze wedstrijd.

In de negende inning kwam Martin Kalábek dankzij de enige veldfout van deze wedstrijd op het eerste honk. Met twee uit bereikte hij het tweede honk en kon hij vervolgens de go-ahead run scoren op de honkslag van Martin Cervenka, die eerder dit jaar voor het Tsjechische A-Team uitkwam op de Super 6 in Hoofddorp. Reliever Jiri Vavrusa werd de man van de wedstrijd. In 3.1 innings bleef hij perfect: hij stond geen enkele honkloper toe en gooide twee keer drie slag. Zo liep Oranje tegen een pijnlijke nederlaag aan tegen de Tsjechen, die nog niet gewonnen hadden op dit WK. Morgen is Australië om 22.00uur de volgende tegenstander.

123456789RHE
TSJECHIË
300000001470
NEDERLAND000003000351

 

 

PITCHERS NLINNINGSSOBBHEarned Runs
Nelmerson Angela4.05433
Angelo Wicklert3.01130
Mike Groen L (0-1)2.01110

Reageren op dit artikel? Stuur een bericht via het contactformulier.

Trefwoorden:

Verwante artikelen