Slordig Oranje verliest eerste duel op WK U23

Door: Seb Visser Categorie: ACTUEEL, Nieuws 2018, WK U23 2018
De Colombianen vierden in eigen land de overwinning op het Koninkrijksteam
(Foto: WBSC)

Team Kingdom of the Netherlands U23 heeft het openingsduel op het WK in Colombia met 9-5 verloren van het thuisland. Slordigheden in het veld zorgden ervoor dat de Colombianen vroeg in de wedstrijd een ruime voorsprong konden nemen. De comeback die de slagploeg van manager Sidney de Jong in de late innings inzette kwam te laat.

Kaj Timmermans, startend werper van HCAW, was de starter van de eerste wedstrijd van dit WK U23. In de eerste slagbeurt zorgden back-to-back triples, een veldfout en een infield single voor een vroege 3-0 achterstand. Timmermans herpakte zich na dit moeilijke begin goed en hield de Colombianen tegen totdat in de vierde inning een wilde worp en twee veldfouten – Oranje maakte in deze wedstrijd zes fouten – ervoor zorgden dat Colombia kon uitlopen tot 5-0.

Yankees prospect Reiver San Martin was ondertussen zeer dominant op de heuvel voor Colombia. De linkshandige werper gebruikte zijn keiharde fastball om de Nederlandse slagploeg onder controle te houden. Rachid Engelhardt (honkslag) scoorde het enige punt dat Oranje op deze werper wist te scoren dankzij de RBI single van Francinel Martina.

Netherlands v Colombia – U23 Baseball World Cup 2018(1)

#TeamKingdomNL U23 begon het WK in Colombia met een nederlaag, maar herpakte zich goed en dat moet hoop geven voor de komende wedstrijden. Dit was het hoogtepunt van de comeback: de homerun van Francinel Martina

Geplaatst door KNBSB Nieuws op Zaterdag 20 oktober 2018

Francinel Martina zorgde later nog voor een lichtpuntje met zijn 3-run homerun in de achtste inning. Hij bracht Oranje daarmee weer iets dichterbij, maar de Colombianen waren op het werpen van relievers Colin van Laar, Maickel Rietel en Angelo Wicklert inmiddels al uitgelopen. Uiteindelijk won Colombia de wedstrijd met 9-5 en wordt de wedstrijd van vanavond (22.00uur NL tijd) tegen Mexico extra belangrijk met het oog op het bereiken van de tweede ronde. De Mexicanen wisten hun openingsduel op vrijdag met 2-1 van Chinese Taipei te winnen.

Ook de tweede wedstrijd van het Nederlands Koninkrijksteam U23 volg je live via de stream van de WBSC. Bekijk hier via welke links je de wedstrijden kunt bekijken. En via deze link vind je de Box score en de play-by-play van de wedstrijd tegen Colombia.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 R H E
NEDERLAND 0 0 0 0 0 1 0 3 1 5 10 6
COLOMBIA 3 0 0 2 0 0 3 1 X 9 11 3

 

PITCHERS NL INNINGS SO BB H Earned Runs
Kaj Timmermans L (0-1) 4.1 4 0 5 2
Colin van Laar 1.2 4 2 2 2
Maickel Rietel 1.0 0 1 2 1
Angelo Wicklert 1.0 1 0 2 1

Reageren op dit artikel? Stuur een bericht via het contactformulier.

Trefwoorden:

Verwante artikelen