Oranje ruim langs Duitsland op Super 6

Door: Sascha de Mon Categorie: ACTUEEL, Nieuws 2018, Super 6

Dudley Leonora viert zijn homerun met Gilmer Lampe

Team Kingdom of the Netherlands heeft ook zijn tweede wedstrijd op de Super 6 in Hoofddorp gewonnen. Na de stroeve 7-6 van gisteren tegen Tsjechië, is Duitsland zojuist ruim verslagen. Met maar liefst 17 hits, waaronder drie homeruns, was Oranje duidelijk een maatje te groot voor onze zuiderburen.

Meteen in de eerste slagbeurt gaf openingsslagman Dwayne Kemp het zijn teamgenoten goede voorbeeld. Waar hij tegen de Tsjechen nog opende met een honkslag, roeide hij vandaag de bal meteen over het hek. Zijn opvolger in het slagperk, Randolph Oduber, liet eveneens zijn knuppel spreken (tweehonkslag) en kon later scoren op een klap van catcher Sicnarf Loopstok voor een 2-0 voorsprong.

Een voorsprong die in de derde inning verder uitgebreid zou worden, nadat de via honkslagen op het honk gekomen Curt Smith (zijn 100e interland!) en Kalian Sams binnengeslagen werden door Yurendell de Caster. Het slagfestijn was nog niet voorbij, want de Caster kon scoren op een hit van Gilmer Lampe, die even later zelf thuis werd gebracht toen Dudley Leonora zijn eerste homerun van het toernooi sloeg.

Markwell
Net als gisteren met Orlando Yntema op de heuvel, was de pitching vandaag weer uitstekend vandaag. Ditmaal gunde Diegomar Markwell de tegenstander weinig kans op de overwinning. Hij gooide een volledige wedstrijd met zeven keer drie slag en kreeg slechts vijf honkslagen tegen.  Diegomar Markwell gooide vandaag de hele wedstrijd en deed dat uitstekend

Mercy Rule
Gesteund door stevige wind, zou de Nederlandse slagmachine nog één inning flink van zich laten spreken. Bij een 8-1 voorsprong opende Sams de zevende inning met een tweehonkslag, gevolgd door Sicnarf Loopstok, die de bal over de omheining zwierde. Tot slot waren het aangewezen slagman Gianison Boekhoudt (triple) na een velders keus en Lampe en Leonora op wederom een tweehonkslag van Oduber die de zeer overtuigende eindstand van 13-1 op het scorebord konden zetten.

Morgen om 19:30 is aartsrivaal Italië de tegenstander!

1234567 RHE
NEDERLAND205010513173
DUITSLAND0001000152
PITCHERS NLINNINGSSOWHE
Diegomar Markwell7.07053
SLAGPRESTATIES
Gilmer Lampe3 uit 4 – .750
Dudley Leonora3 uit 4 – .750
Yurendell de Caster2 uit 3 – .666
Kalian Sams2 uit 3 – .666
Randolph Oduber2 uit 5 – .400
Dwayne Kemp2 uit 5 – .400
Sicnarf Loopstok1 uit 3 – .333
Gianison Boekhoudt1 uit 4 – .250
Curth Smith1 uit 5 – .200

POULESTAND

GESPEELDGEWONNENVERLORENPUNTEN
1Italië2204
2Nederland2204
3Spanje2204
4België2020
5Tsjechië2020
6Duitsland2020

 

Reageren op dit artikel? Stuur een bericht via het contactformulier.

Trefwoorden:

Verwante artikelen