Nieuwe hoofdcoach voor Silicon Storks

Door: Rogier van Zon Categorie: ACTUEEL, Hoofdklasse, Nieuws 2018
Aldric Dunlop keert niet meer terug als hoofdcoach bij Silicon Storks.
Aldric Dunlop keert niet meer terug als hoofdcoach bij Silicon Storks.
Foto: © Rob Jelsma

Silicon Storks heeft Youri Visser aangetrokken als nieuwe hoofdcoach Visser wordt de opvolger van Aldric Dunlop. De overeenkomst met Dunlop is na de teleurstellende resultaten in de eerste helft van de competitie beëindigd.

Aldric Dunlop is sinds 2013 hoofdcoach bij het Haagse Storks, dat toen nog uitkwam in de Eerste klasse. Met deze club behaalde hij maar liefst drie kampioenschappen en werd vorig jaar na 37 jaar afwezigheid promotie afgedwongen naar de hoofdklasse.

De afgelopen maanden is Storks er niet in geslaagd mee te spelen om een plaats bij de beste vier ploegen in de hoofdklasse. Van de eerste dertig wedstrijden werden er tot dusver slechts drie gewonnen. De laatste twaalf wedstrijden werden op rij verloren. Storks staat daarmee momenteel op een achtste en laatste plaats. De achterstand op nummer zeven Meerlease Pioniers bedraagt inmiddels elf punten.

Spanningen

In de hoop het tij te kunnen keren, heeft het bestuur van de Haagse club besloten om de samenwerking met Dunlop te beëindigen. “Voor het team en voor de vereniging is het belangrijk om juist nu deze stap te maken”, laat bestuurslid Sport Ton de Jager weten. “Er ontstaan nu eenmaal spanningen in het team als succes te lang uit blijft. We vinden het belangrijk dat dit team, met veel jonge talenten, ook na dit seizoen bij elkaar blijft.”

Als vervanger is Youri Visser aangetrokken. De 36-jarige Visser speelde in 2000 twee wedstrijden voor het Haagse ADO in de hoofdklasse en is sinds 2001 als trainer en coach actief. Momenteel is hij speler en coach bij Alphians uit Alphen aan den Rijn. Met Visser werd Storks in 2016 kampioen in de overgangsklasse. Onder leiding van Visser hoopt Storks na de zomerstop de weg omhoog in te zetten. “Alle ogen zijn er nu op gericht om degradatie uit de hoofdklasse te voorkomen”, aldus Technische Commissie-lid Berry Eijgendaal.

Reageren op dit artikel? Stuur een bericht via het contactformulier.

Trefwoorden:

Verwante artikelen