’t Hoen presenteert selectie voor Honkbalweek

Door: Seb Visser Categorie: HHW, Nieuws 2018
Evert-Jan ’t Hoen is zeer tevreden met de selectie van Team Kingdom of the Netherlands voor de Honkbalweek Haarlem
(Foto: Rob Jelsma)

Evert Jan ’t Hoen staat met Team Kingdom of the Netherlands voor zijn eerste klus als de nieuwe bondscoach. Van 13 tot en met 22 juli neemt het team deel aan de Honkbalweek Haarlem, dat in 2018 een herstart maakt. De selectie herbergt veel bekende namen, maar kent ook twee debutanten.

Het gros van de spelers binnen de selectie van Team Kingdom of the Netherlands komt uit in de Nederlandse Hoofdklasse, vanuit de Italiaanse competitie zijn Gilmer Lampe (Bologna) en Kevin Kelly (Rimini) toegevoegd en vanuit Curaçao komt de ervaren infielder Yurendell DeCaster (Wild Cats) overgevlogen.

Tussen de bekende namen als Rob Cordemans, Diegomar Markwell en Berry van Driel zal Misja Harcksen van De Glaskoning Twins tijdens deze editie van de Honkbalweek Haarlem zijn debuut maken voor de nationale selectie. Harcksen heeft als werper van Twins een win-loss record van 4-4 met een ERA van 3.06 en gooide 61.2 innings al 79 keer drie slag. Alleen de Amerikaan Chris Pfau doet het in die categorie tot nu toe beter dan de 23-jarige Rotterdammer.

Opvallende toevoeging

Henrique in actie voor Oranje tegen Cuba tijdens het WPT van 2013. (Foto: Rob Jelsma)

Bij de veldspelers maakt Denzel Richardson (DSS) zijn debuut in de selectie van Oranje. De van Sint-Maarten afkomstige buitenvelder werd in 2017 met Team Kingdom of the Netherlands U23 nog Europees Kampioen. Naast deze debutant is er nog een opvallende toevoeging aan de selectie. Roelie Henrique, outfielder bij HCAW, keert na een afwezigheid van vijf seizoenen terug in de selectie. De outfielder, die in 2013 lid was van de selectie die deelnam aan het World Port Tournament, is bezig aan een ijzersterk seizoen bij het Bussumse HCAW. Hij staat met een slaggemiddelde van .389 op de tweede plaats, vlak achter zijn teamgenoot bij Oranje Dwayne Kemp.

Kersverse bondscoach ’t Hoen is zeer tevreden met zijn selectie: “Ik ben erg blij met deze selectie. Ik denk dat we een sterk team hebben met veel bekende namen, maar ook een aantal grote talenten en spelers die een sterk seizoen draaien in de Hoofdklasse. Met dit team gaan wij voor de finale en als wij die halen, doen wij er uiteraard alles aan om die ook te winnen.”

De selectie

Pitchers
Mike BolsenbroekRegensburg Legionaere
Rob CordemansL&D Amsterdam
Misja HarcksenDe Glaskoning Twins
Kevin HeijstekL&D Amsterdam
Lars HuijerMeerlease Pioniers
Kevin KellyASD Rimini
Diegomar MarkwellCuraçao Neptunus
Jim PloegerL&D Amsterdam
Berry van DrielCuraçao Neptunus
Loek van MilCuraçao Neptunus
Orlando YntemaCuraçao Neptunus
Catchers
Max ClarijsL&D Amsterdam
Rodney DaalL&D Amsterdam
Gianison BoekhoudtCuraçao Neptunus
Infielders
Yurendell DeCasterWild Cats (Curaçao)
Dwayne KempCuraçao Neptunus
Dudley LeonoraCuraçao Neptunus
Nick UrbanusL&D Amsterdam
Stijn van der MeerCuraçao Neptunus
Outfielders
Remco DraijerL&D Amsterdam
Rachid EngelhardtQuick Amersfoort
Roelie HenriqueHCAW
Gilmer LampeFortitudo Bologna
Denzel RichardsonDSS

De technische staf:

BondscoachEvert Jan ’t Hoen
Assistent CoachBen Thijssen
Assistent CoachWim Martinus
Hitting CoachSidney de Jong
Pitching CoachRobin van Doornspeek

Reageren op dit artikel? Stuur een bericht via het contactformulier.

Trefwoorden:

Verwante artikelen