EK selectie Oranje U18

Door: Seb Visser Categorie: ACTUEEL, EK U18, Nieuws 2018
Jeandro Tromp in actie tijdens het U18 wereldkampioenschap.
Jeandro Tromp in actie tijdens het U18 wereldkampioenschap. Tromp maakt ook voor het EK U18 deel uit van Team Kingdom of the Netherlands.
Foto: © WBSC

Manager Eric de Bruin van Team Kingdom of the Netherlands U18 heeft zijn selectie voor het EK U18 bekendgemaakt. In de selectie zitten dertien spelers die dit seizoen al op Hoofdklasse niveau gespeeld hebben. Het team wordt aangevuld met talentvolle spelers uit Nederland en Curaçao. Van 9 tot en met 15 juli zal het team de Europese titel verdedigen in het Italiaanse Grosseto.

Net als in 2016 tijdens het EK in Spanje en in 2017 tijdens het WK in Canada is er bij een U18 team sprake van een Koninkrijksteam. De selectie met spelers uit Nederland wordt aangevuld met spelers van Curaçao en als coach reist ook de Arubaan Eugene Kingsale met het team naar Grosseto.

Met spelers als Luuk ter Beek, Daniël Vos, Leandro Anasagasti en Tyler Boersma (Hoofddorp Pioniers), Jiorgeny Casimiri, Mick Vos, Darryl Collins en Ruendrick Piternella (Curaçao Neptunus), Scott Prins (DSS), Sem Robberse, Denzel Bryson en Jeandro Tromp (HCAW) en Max Kops (De Glaskoning Twins) heeft de Bruin de beschikking over een kern van spelers met inmiddels al een behoorlijke hoeveelheid aan ervaring in de Hoofdklasse.

Meulens

Aan die kern worden Curaçaoënaars Sherson Randt, als Senior catcher uitkomend voor Palm Beach High School in de VS, en infielder Tahir Meulens, speler van Lake Worth Christian High School in Florida, toegevoegd. Meulens is het neefje van San Francisco Giants bench coach en manager van Team Kingdom of the Netherlands tijdens de afgelopen World Baseball Classic, Hensley Meulens en staat te boek als een groot talent.

Na een trainingskamp in het Duitse Regensburg opent Team Kingdom of the Netherlands U18 het EK op maandag 9 juli om 15.00u met een wedstrijd tegen Groot-Brittannië. Het volledige speelschema vind je hier.

De selectie:

Pitchers
Pter BeekLuuk
PCasimiriJiorgeny
PFransenArij
PIannelliStefan
PPrinsScott
PRobberseSem
PStuartChris
PVosDaniël
Catchers
C/OFBrysonDenzel
CRandtSherson
Infielders
3B/CAnasagastiLeandro
SS/2BBeugelingNolan
2B/3BBoersmaTyler
SS/2BMeulensTahir
SS/2BVosMick
Outfielders
1B/OFCollinsDarryl
OFKopsMax
1B/OFPiternellaRuendrick
OFTrompJeandro
OFMingeliShuruengelo

Staff:

Manager:Eric de Bruin
Coach:Martijn Nijhoff
Coach:Eugene Kingsale
Pitching coach:Nick Stuifbergen
Fysiotherapeut:Pepijn van Ingen

Reageren op dit artikel? Stuur een bericht via het contactformulier.

Trefwoorden:

Verwante artikelen