Persoonlijke prijzen voor De Cuba en Yntema

Door: Rogier van Zon Categorie: ACTUEEL, ECC, Nieuws 2018
Orlando Yntema stond in 14 2/3 inning geen enkel punt toe.
Orlando Yntema stond in 14 2/3 inning geen enkel punt toe.
Foto: © Rob Jelsma

Na het winnen van de European Champions Cup mochten vanavond in Rotterdam twee spelers van Curaçao Neptunus een individuele prijs in ontvangst nemen. Quintin de Cuba werd na zijn homeruns in de halve finale en in de eindstrijd uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler.

Quintin de Cuba kwam in Rotterdam tot vijf honkslagen (.357) in vijf wedstrijden. Hij bracht daarmee vier punten over de thuisplaat. Met homeruns in de halve finale en in de finale had de Curaçaose honkballer een belangrijk aandeel in de titelprolongatie van Curaçao Neptunus.

Quitnin de Cuba kreeg de prijs voor de MVP.
Quitnin de Cuba kreeg de prijs voor de MVP.
Foto: © Rob Jelsma

Mocht De Cuba vanavond de belangrijkste onderscheiding in ontvangst nemen, alle aandacht ging uit naar Orlando Yntema. De pitcher van het Nederlands Koninkrijksteam moest de vorige editie van de European Champions Cup om gezondheidsredenen nog aan zich voorbij laten gaan. Maar vandaag eiste Yntema de hoofdrol op en leidde hij vanaf de heuvel de Rotterdamse titelverdediger naar een 5-0 shut-out. In een complete wedstrijd gooide Yntema maar liefst elf keer drie slag.

Beste slagman

Op de openingsdag van het toernooi werd Yntema ook al winnend pitcher in de wedstrijd tegen T&A San Marino. Tegen de ploeg uit de Italiaanse Serie A1 stond Yntema in zes innings eveneens al geen enkel punt toe. In dat duel kwam hij tot zes keer drie slag. Door zijn 14 2/3 puntloze innings mocht Yntema vanavond uit handen van Neptunus-voorzitter Geoffry Kohl de prijs in ontvangst nemen voor de beste pitcher.

De prijs voor de beste slagman ging naar Thomas de Wolf. De voormalige Belgische profhonkballer was zelf al niet meer aanwezig, nadat zijn gedegradeerde T&A San Marino vanmiddag direct na de verloren wedstrijd tegen L&D Amsterdam huiswaarts was gekeerd. De Wolf kwam in vijf wedstrijden tot maar liefst elf honkslagen (.579), waaronder twee tweehonkslagen en twee homeruns.

Meest Waardevolle Speler: Quintin de Cuba (Curaçao Neptunus)
Beste pitcher: Orlando Yntema (Curaçao Neptunus)
Beste slagman: Thomas de Wolf (T&A San Marino)

Reageren op dit artikel? Stuur een bericht via het contactformulier.

Trefwoorden:

Verwante artikelen