Nederlandse officials naar WK dames honkbal

Door: Rogier van Zon Categorie: ACTUEEL, Nieuws 2018, WK vrouwen 2018
Edwin Louisa wordt één van de scheidsrechters tijdens het aankomende WK dames honkbal.
Edwin Louisa wordt één van de scheidsrechters tijdens het aankomende WK dames honkbal.
Foto: © Robert Bos

Drie Nederlandse officials zijn door de World Baseball Softball Confederation (WBSC) aangewezen voor het wereldkmapioenschap dames honkbal, dat van 22 tot en met 31 augustus wordt gehouden in het Amerikaanse Viera.

Het Nederlands dames honkbalteam keert in Florida voor de vijfde keer op rij terug op het wereldkampioenschap. De speelsters worden in Viera vergezeld door drie Nederlandse officials.

Edwin Louisa is één van de elf scheidsrechters die door de WBSC zijn aangesteld voor het WK. Louisa maakte als scheidsrechter in 2012 zijn debuut in de Nederlandse hoofdklasse. Vorig jaar was hij onder meer actief tijdens het World Port Tournament en de European Baseball Series. De overige arbiters op het aankomende WK komen uit Australië, Canada, Cuba, de Dominicaanse Republiek, Hong Kong, Italië, Japan, Taiwan, Venezuela en Zuid-Korea.

Linda Steijger is voor het mondiale toernooi aangesteld als scoring director en gaat in haar rol onder meer samenwerken met scorer Feiko Drost. In totaal zijn zes internationale scorers actief op het WK. In totaal zijn 22 officials aangesteld voor de achtste editie van het WK.

Reageren op dit artikel? Stuur een bericht via het contactformulier.

Trefwoorden:

Verwante artikelen