Debuut Paul Brands tijdens Spring Training

Door: Rogier van Zon Categorie: ACTUEEL, Nieuws 2018, Profhonkballers
Paul Brands tijdens Spring Training in actie voor voor Pittsburgh Pirates.
Paul Brands tijdens Spring Training in actie voor voor Pittsburgh Pirates.

Een dag nadat hij voor het eerst werd opgeroepen voor de hoofdmacht, heeft Paul Brands zijn debuut tijdens Spring Training van Major League Baseball gemaakt voor Pittsburgh Pirates. In het LECOM Park in Bradenton kwam de Nederlandse international in de negende inning in de wedstrijd als aangewezen slagman.

De twintigjarige Paul Brands werd gisteren al toegevoegd aan de selectie van Pittsburgh Pirates voor de uitwedstrijd tegen Toronto Blue Jays. Toen bleef de catcher nog aan de kant, maar gisteravond kreeg hij wel een kans. In het bijzijn van 6.529 toeschouwers kwam hij in Pirate City met twee man uit in de tweede helft van de negende inning als aangewezen slagman in de wedstrijd.

Brands verving Minor Leaguer Mikell Granberry, maar wist niet op de honken te komen. Na vier slagballen op rij van pitcher Tommy Bergjans (Double A Reading Fightin Phils) werd de wedstrijd afgesloten. De winst ging met 3-6 naar de bezoekers. Philadelphia Phillies scoorde al zijn punten in de eerste drie innings. De inhaalrace van Pittsburgh Pirates vanaf de zesde inning kwam te laat.

Vandaag speelt Pittsburgh Pirates in Clearwater zijn laatste wedstrijd uit de Grapefruit League van dit jaar. Met zijn debuut is Brands na Danny Arribas de tweede speler uit Nederland geworden, die zijn debuut heeft gemaakt voor de hoofdmacht van de club uit Pittsburgh. Arribas kwam vorig jaar op 25 februari in het LECOM Park in Pirate City in actie tegen Baltimore Orioles.

Reageren op dit artikel? Stuur een bericht via het contactformulier.

Trefwoorden:

Verwante artikelen