Kevin Kelly ook naar ASD Rimini

Door: Rogier van Zon Categorie: ACTUEEL, Hoofdklasse, Italië, Nieuws 2017
Kevin Kelly in actie tijdens de European Champions Cup.
Kevin Kelly in actie tijdens de European Champions Cup.
Foto: © Rob Jelsma

Kevin Kelly verruilt de Nederlandse landskampioen Curaçao Neptunus voor de Italiaanse kampioen ASD Rimini. De 27-jarige pitcher wordt bij deze club de derde speler uit het Nederlands Koninkrijk. Eerder versterkte Rimini zich al met de Curaçaose catcher Phildrick Llewellyn en de pitcher Cerilio Soleana van Bonaire.

Nadat de Italiaanse club de afgelopen seizoenen voornamelijk spelers uit Venezuela naar Europa haalden, hebben ze nu hun vizier gericht op Nederland. De invasie in de Italian Baseball League van spelers uit het Nederlands Koninkrijk lijkt nog niet ten einde. Behalve Llewellyn en Soleana verkoos ook international Lampe eerder al voor een avontuur in de Italianse competitie. Hij gaat spelen voor Fortitudo Bologna.

Kelly wordt nu de vierde speler, en na Lampe de tweede international, die volgend jaar zijn geluk gaat beproeven in Italië. De 27-jarige rechtshandige pitcher neemt daarmee na vier seizoenen in dienst van Curaçao Neptunus voorlopig afscheid van de hoofdklasse. Met de Rotterdamse club won hij vier landstitels op rij en werd hij Europees clubkampioen in 2015 en 2017.

European Champions Cup

Kelly (3.68) leidde afgelopen seizoen landskampioen Curaçao Neptunus in de reguliere competitie in aantal strikeouts. Hij kwam tot vijftig keer drie slag in 63 2/3 inning. Bovendien won hij vijf wedstrijden en behaalde hij één save. In de Holland Series stond hij in twee wedstrijden zelfs geen enkel punt toe.

Bij ASD Rimini keert in 2018 ook voormalig hoofdklassepitcher Ricardo Hernández terug. De Venezolaan gooide dit jaar in de reguliere competitie zeventien wedstrijden voor de Italiaanse kampioen. Rimini is volgend jaar juni één van de deelnemers aan de European Champions Cup, waardoor Kelly de kans krijgt om tijdens het Europees clubtoernooi tegen zijn oude ploeg te spelen.

Reageren op dit artikel? Stuur een bericht via het contactformulier.

Trefwoorden:

Verwante artikelen