Ook Taiwan naar Honkbalweek Haarlem

Door: Rogier van Zon Categorie: ACTUEEL, HHW, Nieuws 2017
Chinese Taipei keert voor de dertiende keer terug op de Honkbalweek Haarlem.
Chinese Taipei keert voor de dertiende keer terug op de Honkbalweek Haarlem.
Foto: © Rob Jelsma

Taiwan wordt de derde deelnemer aan de 29e editie van de Honkbalweek Haarlem. De organisatie heeft vandaag de deelname van de Taiwanese honkballers bevestigd. De nationale ploeg van Taiwan neemt volgend jaar voor de dertiende keer in de historie deel aan de Honkbalweek.

Vorige week werd al bekend dat behalve gastheer Nederland ook Italië afreist naar Haarlem voor deelname aan de 29e editie van de Honkbalweek Haarlem. De Italianen waren in 2004 voor het laatst van de partij. Taiwan wordt nu derde deelnemer tijdens het tweejaarlijkse toernooi in Haarlem. Voorzitter Liao Cheng-Ching van de Chinese Taipei Baseball Association (CTBA) heeft de deelname van het nationale team van Taiwan toegezegd.

Taiwan is een inmiddels bekend gezicht in het Pim Mulierstadion. De Aziatische honkballers ontbraken niet meer sinds 2000 en namen in totaal al twaalf keer eerder deel aan de Honkbalweek Haarlem. De eerste keer in 1984.

Top 3

Vorig jaar won Taiwan twee van zijn zes wedstrijden, beiden tegen Curaçao, om beslag te leggen op de vierde en voorlaatste plaats. Met Yu Ning Tsao had Taiwan de beste verdedigende speler van het toernooi binnen de gelederen. Slechts eenmaal eindigde Taiwan in Haarlem in de top 3. In 2008 eindigde de ploeg achter de Verenigde Staten en Cuba op een derde plaats.

De Honkbalweek Haarlem wordt volgend jaar van vrijdag 13 tot en met zondag 22 juli gehouden. De organisatie gaat uit van een deelnemersveld van zes teams. Momenteel worden nog overleggen gevoerd met de resterende drie deelnemende teams.

Reageren op dit artikel? Stuur een bericht via het contactformulier.

Trefwoorden:

Verwante artikelen