Thuisvoordeel in finale voor Curaçao Neptunus

Door: Rogier van Zon Categorie: ACTUEEL, Hoofdklasse, Nieuws 2017
Dwayne Kemp aan slag voor Curaçao Neptunus.
Dwayne Kemp aan slag voor Curaçao Neptunus.
Foto: © Robert Bos

Curaçao Neptunus heeft zich vanavond met een 5-6 overwinning op L&D Amsterdam verzekerd van het thuisvoordeel in de aankomende Holland Series. De Rotterdamse honkballers legden met de zege definitief beslag op de eerste plaats in de Play-Offs. Hoofddorp Pioniers verzekerde zich vanavond in de Play-Offs van de derde plek.

De vier teams uit de Play-Offs zijn vanavond aan de laatste speelronde begonnen. Curaçao Neptunus had voldoende aan één overwinning om beslag te leggen op de eerste plaats. Die geeft de regerend kampioen het thuisvoordeel als de Holland Series op donderdag 28 september van start gaat.

Daardoor worden de wedstrijden uit de best-of-seven op 28 september, zondag 1 oktober en indien nodig op zaterdag 7 en zondag 15 oktober in Rotterdam gespeeld. De overige wedstrijden worden op zaterdag 30 september, donderdag 5 oktober en eventueel zondag 8 oktober gespeeld in Amsterdam.

Visitekaartje

In het voorproefje op de Holland Series gaven de honkballers van Curaçao Neptunus al direct hun visitekaartje af. Via een serie hits van Daniel Fernandes (tweehonkslag), Shaldimar Daantji, Ruar Verkerk en Brian Raap namen de bezoekers op het Amsterdamse Sportpark Ookmeer al in de eerste slagbeurt een 0-4 voorsprong. Daarmee leek Curaçao Neptunus een vroegtijdige beslissing te hebben geforceerd. Maar in de zevende inning vocht L&D Amsterdam zich knap terug. Bij een 2-6 achterstand stroomden via onder meer hits van Nick Urbanus en Gilmer Lampe de honken vol. Kenny Berkenbosch verkleinde hierna met een tweehonkslag het verschil met twee punten, waarna Lampe de Amsterdammers zelfs terug kon brengen tot 5-6.

Pitchers Berry van Driel en Loek van Mil gooiden hierna voor Curaçao Neptunus de deur in het slot om de voorsprong vast te houden. Zodoende sloeg de slagploeg van L&D Amsterdam met dertien honkslagen wel zes hits meer, maar bleef de formatie van hoofdcoach Charles Urbanus in de eerste wedstrijd uit de drieluik toch met lege handen. Voor Curaçao Neptunus was het de veertiende overwinning in deze Play-Offs en al de derde van de week. Zowel op maandag- (0-2) als dinsdagavond (13-8) werd de inhaalwedstrijd tegen Hoofddorp Pioniers gewonnen.

Derde plaats

Hoofddorp Pioniers herstelde zich vanavond tegen HCAW van de twee nederlagen eerder deze week. De ploeg van hoofdcoach Dè Flanegin, die in de reguliere competitie HCAW nog wel voor zich moest dulden, won vanavond met 3-13 overtuigend van de Bussumse ploeg om beslag te leggen op de derde plaats in de Play-Offs. In de Rob Hoffmann Vallei in Bussum sloeg Max Draijer (3 uit 4) vanavond vier punten binnen, terwijl Shurman Marlin (1 uit 4) driemaal scoorde en drie ploeggenoten over de thuisplaat sloeg. Mark Smit en Mervin Gario scoorden elk vier runs.

HCAW-hoofdcoach Roeland Henrique gebruikte het duel om verschillende spelers uit het tweede team speeltijd te geven. Zo speelden midvelder Jeandro Tromp en tweede honkman Diamon Silberie het gehele duel en kreeg ook onder meer eerste honkman Arthur Lugtmeijer een invalbeurt. Tot aan de vijfde inning wist HCAW, onder meer door een solohomerun van Kevin Dirksen, op gelijke hoogte te blijven. Maar vanaf de vijfde inning besliste Hoofddorp Pioniers in korte tijd het duel. Na zeven innings kon het materiaal bij een 3-13 voorsprong voor de bezoekers worden opgeborgen.

Uitslagen Play-Offs
L&D Amsterdam – Curaçao Neptunu: 5-6
HCAW – Hoofddorp Pioniers: 3-13 (7 innings)

Klassement

#TeamGWWGVMINPntRVRT
1Curaçao Neptunus16140202810449
2L&D Amsterdam1611050229264
3Hoofddorp Pioniers1650110107096
4HCAW1620140461118

Reageren op dit artikel? Stuur een bericht via het contactformulier.

Trefwoorden:

Verwante artikelen