Debuut Gianfranco Wawoe op Triple A

Door: Rogier van Zon Categorie: Nieuws 2017, Profhonkballers
Gianfranco Wawoe in actie tijdens het trainingskamp in Arizona.
Gianfranco Wawoe in actie tijdens het trainingskamp in Arizona.

International Gianfranco Wawoe heeft gisteravond zijn debuut gemaakt op het hoogste niveau van de Minor League. De 23-jarige honkballer van Curaçao werd eerder op dag door zijn profclub Seattle Mariniers toegevoegd aan het roster van Tacoma Raniers.

Wawoe is bezig aan zijn zevende seizoen als profhonkballer, nadat hij in februari 2011 op zestienjarige leeftijd een contract had getekend voor Seattle Mariners. Sindsdien speelde hij onder meer al achttien wedstrijden op Double A-niveau, waaronder veertien aan het begin van dit seizoen voor Arkansas Travelers.

Gisteravond volgde ook zijn debuut voor Tacoma Raniers in de Triple A Pacific Coast League. In de wedstrijd tegen nummer twee Fresno Grizzlies werd met 10-1 verloren. Na drie innings keek het team van manager Pat Listach al tegen een 9-0 achterstand aan. Wawoe speelde in het Chukchansi Park in Fresno het gehele duel op het tweede honk. Hij bleef foutloos in drie veldacties, maar kwam aanvallend in drie slagbeurten niet tot een honkslag.

All Star Game

Wawoe speelde zich de afgelopen maanden in de kijker bij Modesto Nuts, het Class A Advanced-team van Seattle Mariners. Hij kwam voor dit team in 95 wedstrijden tot een slaggemiddelde van .268 en leidt zijn ploeg in aantal driehonkslagen (6) en is de nummer twee in binnengeslagen punten (61) en gestolen honken (15). Hij verdiende daarmee twee maanden geleden een uitnodiging voor de California All-Star Game.

Wawoe maakte in 2015 zijn debuut voor het Nederlands Koninkrijksteam tijdens de Premier 12. Begin dit jaar keerde hij terug bij Oranje tijdens de voorbereiding op de World Baseball Classic. De Curaçaose honkballer haalde de schifting uiteindelijk niet.

Reageren op dit artikel? Stuur een bericht via het contactformulier.

Verwante artikelen