Koplopers blijven winnen in Play-Offs

Door: Rogier van Zon Categorie: Hoofdklasse, Nieuws 2017
Pitcher Diegomar Markwell stond in negen innings geen enkel punt toe.
Pitcher Diegomar Markwell stond in negen innings geen enkel punt toe.
Foto: © Rob Jelsma

Ook bij de start van de tweede speelronde in de Play-Offs hebben de koplopers geen punten gemorst. L&D Amsterdam en Curaçao Neptunus wonnen hun vierde wedstrijd op rij. Op eigen veld waren de Amsterdamse honkballers met 4-1 te sterk voor HCAW, terwijl regerend kampioen Neptunus met 3-0 won van Hoofddorp Pioniers. Het gat met de nummers drie en vier is daarmee opgelopen tot acht punten.

Het was vanavond de dag van de pitchers. In de wedstrijd tussen Curaçao Neptunus en Hoofddorp Pioniers gooiden Diegomar Markwell en Lars Huijer beiden de volledige wedstrijd. In Amsterdam hield veteraan Rob Cordemans in het pitchersduel met Jim Ploeger probleemloos zeven innings stand.

L&D Amsterdam nam in de eerste drie innings een 4-0 voorsprong nadat de ploeg zowel tweemaal in de eerste als in de derde inning had gescoord. Dat bleek beslissend, want hoewel pitchers Jim Ploeger en Moreno Vork de Amsterdamse ploeg hierna puntloos hielden, slaagde HCAW er niet meer in om terug in de wedstrijd te komen. Rachid Engelhardt (geraakt werper) scoorde in de vierde inning op een tweehonkslag van Rossini Frolijk het enige Bussumse punt van de avond.

Veldfouten

Ook in Rotterdam werden de toeschouwers in het Neptunus Familiestadion getrakteerd op een pitchersduel. Die strijd tussen Markwell en Huijer werd beslist door veldfouten. Zowel in de vijfde als de achtste inning profiteerde de thuisploeg van slechte aangooien van de defensie van Hoofddorp Pioniers. Het leverde Neptunus een 3-0 overwinning op.

Winnend pitcher Markwell (5-1-3-0) oogde sterk en stond in de eerste vijf innings slechts één honkslag toe. Uiteindelijk wisten slechts twee spelers van Hoofddorp Pioniers veilig het tweede honk te bereiken. Markwell en Huijer (5-3-5-2) kwam beiden tot vijf strikeouts.

Uitslagen:
L&D Amsterdam – HCAW: 4-1
Curaçao Neptunus – Hoofddorp Pioniers: 3-0

Reageren op dit artikel? Stuur een bericht via het contactformulier.

Verwante artikelen