Dille beste slagman, Boekhoudt opnieuw Homerun King

Door: Rogier van Zon Categorie: Hoofdklasse, Nieuws 2017
Benjamin Dille speelde dit jaar zijn veertiende seizoen in de hoofdklasse.
Benjamin Dille speelde dit jaar zijn veertiende seizoen in de hoofdklasse.
Foto: © Rob Jelsma

Voor het eerst in zijn carrière is Benjamin Dille de beste slagman geworden van de Nederlandse hoofdklasse. De Belgische international sloot vandaag de reguliere competitie af met een slaggemiddelde van .448. Zijn ploeggenoot Gianison Boekhoudt prolongeerde zijn titel als Homerun King.

Met de afsluiting van de reguliere competitie zijn vandaag (onder voorbehoud) ook de eerste winnaars bekend geworden van de persoonlijke prijzen, die jaarlijks tijdens de Stars Awards worden uitgereikt. De beste slagman van de hoofdklasse werd voor het eerst een honkballer uit België. In 31 wedstrijden kwam Benjamin Dille voor Curaçao Neptunus tot het uitzonderlijk hoge slaggemiddelde van .448, het hoogste sinds Lars Koehorst in 1999 voor HCAW tot een gemiddelde van .468 kwam. Een jaar eerder sloeg Dirk van ’t Klooster voor RCH .451.. De Belgische tweede honkman leidde de hoofdklasse bovendien in aantal honkslagen (52).

Dille bleef daarmee ruimschoots zijn concurrenten van L&D Amsterdam voor. Danny Rombley klom in het laatste weekeinde met een slaggemiddelde van .390 op naar de tweede plaats, waarbij hij zijn ploeggenoot Gilmer Lampe (.374) inhaalde. Dille maakte op 11 april 2004 op zeventienjarige leeftijd zijn debuut in de hoofdklasse voor het Rotterdamse Neptunus. Na één seizoen voor Sparta/Feyenoord speelde hij sinds 2006 onafgebroken voor Neptunus. Na 491 wedstrijden in de hoofdklasse mag hij zich nu de beste slagman van dit seizoen noemen.

Homerun King

Met zijn uitverkiezing tot beste slagman is Dille de opvolger geworden van zijn ploeggenoot Christian Diaz, die in 2015 en 2016 de beste slagman was. Dit jaar kwam Diaz tot een slaggemiddelde van .359. Door zijn acht hits in het laatste speelweekeinde klom hij nog wel op van de vijftiende naar de zesde plaats in het slagklassement. Eerder in zijn carrière werd Dille driemaal (2009, 2013 en 2015) uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler van de Holland Series. Hij is de achtste speler geworden, die de titel van beste slagman in dienst van het Rotterdamse Neptunus heeft verdiend.

Homerun King werd voor het tweede jaar op rij Gianison Boekhoudt. Het Arubaanse slagkanon van Curaçao Neptunus sloeg in zijn laatste zeven wedstrijden van de reguliere competitie vier homeruns om zijn totaal op acht te brengen. Daarmee passeerde hij Gilmer Lampe (5) en Danny Rombley (5) in het klassement. Ook Jeffrey Arends bracht zijn totaal in de slotronde op vijf. Vorig jaar kwam Boekhoudt nog tot vijf homeruns om voor het eerst de titel op te eisen.

Meeste gestolen honken

De prijs voor de meeste gestolen honken gaat voor het eerst naar UVV-speler Rick Kuipers. Hij wist veertien honken te stelen in negentien pogingen. Daarmee bleef hij Joey Eeman (13 uit 17)  van Hoofddorp Pioniers voor.

L&D Amsterdam-pitchers Kevin Heijstek en Rob Cordemans hebben de beste papieren om tijdens de Stars Awards uit te worden geroepen tot beste pitcher. Heijstek leidde de hoofdklasse in verdiende puntengemiddelde (1.26 met zeven overwinningen). Hij bleef daarmee Rob Cordemans (1.58) voor, die zelf de meeste overwinningen (10) boekte. Beide pitchers verloren dit seizoen geen enkele wedstrijd. Heijstek was bovendien de nummer twee in strikeouts (72) en nummer drie in gegooide innings (78 1/3). Cordemans werd al negen keer eerder tot beste pitcher uitgeroepen, de laatste keer in 2015. Heijstek was de beste pitcher in 2014.

Reageren op dit artikel? Stuur een bericht via het contactformulier.

Verwante artikelen