Martis weer terug bij Lincoln Saltdogs

Door: Rogier van Zon Categorie: Nieuws 2017, Profhonkballers
Shairon Martis is terug op het oude nest
Shairon Martis is terug op het oude nest.
Foto: © Freek Bouw

Pitcher Shairon Martis keert terug bij Lincoln Saltdogs. Daags nadat de Curaçaose profhonkballer door Baltimore Orioles is ontslagen, heeft zijn oude club hem een nieuwe overeenkomst aangeboden. De afgelopen twee seizoenen speelde Martis ook al voor deze profclub uit de American Association.

Het contract van Shairon Martis werd afgelopen maandag ontbonden door Baltimore Orioles, de organisatie waarvoor hij afgelopen weken acht wedstrijden speelde in de Triple A International League.

De Amerikaanse profclub Lincoln Saltdogs heeft hierna niet lang gewacht om de speler van het Nederlands Koninkrijksteam opnieuw in te lijven. Eind maart had Lincoln Saltdogs het contract van Martis nog verkocht aan Baltimore Orioles. De Major League-organisatie had interesse in de Curaçaose pitcher gekregen na zijn optreden in dienst van Oranje tijdens de World Baseball Classic.

Herenigd

Martis kwam de afgelopen twee seizoen uit voor Lincoln Saltdogs in de American Association. Hij speelde in totaal 34 wedstrijden voor deze club met een verdiende puntengemiddelde van 3.52. Bij de club uit Lincoln wordt Martis herenigd met internationals Curt Smith, Dashenko Ricardo en Randolph Oduber.

Na 61 wedstrijden is Lincoln Saltdogs koploper in de Central Division van de American Association. Het team won 38 wedstrijden en heeft een flinke voorsprong op nummer twee Kansas City T-Bones. De Saltdogs hebben twaalf van hun laatste dertien wedstrijden gewonnen en zijn bovendien al tien duels op rij thuis ongeslagen.

Reageren op dit artikel? Stuur een bericht via het contactformulier.

Verwante artikelen