L&D Amsterdam schittert in Rotterdam

Door: Rogier van Zon Categorie: Hoofdklasse, Nieuws 2017
Danny Rombley sloeg zes punten binnen.
Danny Rombley sloeg zes punten binnen.
Foto: © Rob Jelsma

Bijna drie weken nadat L&D Amsterdam in zijn laatste wedstrijd voor de onderbreking onderuit ging tegen hekkensluiter De Glaskoning Twins, is de Amsterdamse ploeg weer opgestaan in Rotterdam. In zeven innings denderde L&D Amsterdam vanavond met 0-12 over Curaçao Neptunus heen. Rechtsvelder Danny Rombley sloeg zes punten binnen.

Negen dagen lang stond het Neptunus Familiestadion in het teken van tophonkbal tijdens het World Port Tournament. Dat toernooi was vooral het toernooi van de jonge talenten. Maar vanavond was het honkbalstadion in Rotterdam het domein van de veteranen. Buitenvelders Danny Rombley en Gilmer Lampe sloegen samen zes hits, waaronder vier tweehonkslagen, terwijl pitcher Rob Cordemans zes shut-out innings gooide.

Na de onderbreking voor het World Port Tournament hervatten Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam vanavond als eerste teams de reguliere competitie voor hun eerste wedstrijd uit een serie van drie. Het was de eerste wedstrijd uit de reguliere competitie sinds 25 juni toen L&D Amsterdam en Curaçao Neptunus beiden hun wedstrijden tegen respectievelijk De Glaskoning Twins en HCAW verloren.

Oppermachtig

Nick Urbanus sloeg een grandslam-homerun.
Nick Urbanus sloeg een grandslam-homerun.
Foto: © Rob Jelsma

Op het veld van Curaçao Neptunus, dat vorige maand L&D Amsterdam had onttroond als Europees clubkampioen, schitterden de Amsterdamse honkballers op alle fronten. De 42-jarige pitcher Rob Cordemans (6-2-2-2) stond alleen honkslagen toe aan Dwayne Kemp (eerste inning) en Benjamin Dille (derde inning), maar gooide hierna de deur in het slot. Alleen Stijn van der Meer (vier wijd in de vijfde inning) wist nog veilig de honken te bereiken.

Onder leiding van Danny Rombley (3 uit 4), Gilmer Lampe (3 uit 4) en Nick Urbanus (3 uit 4) sloeg L&D Amsterdam zich in zeven innings oppermachtig langs de titelverdediger. Rombley leidde zijn ploeg al in de eerste inning op weg, toen hij twee punten binnensloeg met zijn eerste tweehonkslagen dit duel. Twee innings later ramde hij de bal opnieuw het linksveld in, maar ditmaal stuurde hij zelfs drie ploeggenoten over de thuisplaat.

Genadeklap

Bij een 0-6 voorsprong zorgde Nick Urbanus voor de genadeklap. Met volle honken en nog geen enkele uit op het scorebord stuurde hij een pitch van starter Diegomar Markwell (0-3-10-2) voor een grandslam-homerun over de omheining van het stadion waar hij tijdens het World Port Tournament nog was blijven steken op een teleurstellend slaggemiddelde van .160. Uiteindelijk liep L&D Amsterdam in deze slagbeurt zelfs uit naar een 0-12 voorsprong.

In de zevende inning nam pitcher Dennis Burgersdijk het pitchen van Cordemans over. Met onder meer één keer drie slag hield hij de shut-out in stand en kon L&D Amsterdam na twee uur en twintig minuten spelen met de volle buit terug naar Amsterdam. Met de derde overwinning van dit seizoen in vier wedstrijden tegen titelverdediger Curaçao Neptunus heeft koploper L&D Amsterdam het verschil met zijn achtervolger weer vergroot tot vijf punten.

Klassement

#TeamGWWGVMINPntRVRT
1L&D Amsterdam25210404220458
2Curaçao Neptunus251816037190105
3HCAW3017211036158123
4Hoofddorp Pioniers2714112029154126
5DSS3010020020129250
6Pickles UVV277317215113166
7De Glaskoning Twins306123013133253

Reageren op dit artikel? Stuur een bericht via het contactformulier.

Verwante artikelen