Japan tweede finalist op World Port Tournament

Door: Rogier van Zon Categorie: Nieuws 2017, WPT
Japan scoorde maar liefst vijftien punten.
Japan scoorde maar liefst vijftien punten.
Foto: © Julia Pelealu

Japan heeft zich vandaag met een 0-15 overwinning oppermachtig als tweede team geplaatst voor de finale van het World Port Tournament. In het Neptunus Familiestadion rekende de Aziatische ploeg koelbloedig af met Curaçao, dat gisteren nog eigenhandig voor de uitschakeling van titelverdediger Cuba had gezorgd. Door dat resultaat is Curaçao in Rotterdam voor de tweede keer op rij als derde geëindigd.

De honkballers van Curaçao kwamen zo’n vijftien uur na hun sensationele overwinning op Cuba vanmiddag maar moeilijk in de wedstrijd. Op het pitchen van de Japanners Daisuke Yamagami en Kosuke Fukushima kwam de ploeg in zeven innings niet verder dan zes hits, waarvan drie voor eerste honkman Edinho Meyer (3 uit 3).

Tegen een ontketende Japanse slagploeg was Curaçao zodoende vandaag volledig kansloos. Na zes pitches had Japan al een voorsprong genomen. En die werd niet meer uit handen genomen. Masaki Otani (3 uit 4) sloeg met een tweehonkslag het eerste punt binnen. Hij produceerde vandaag maar liefst drie tweehonkslagen en bracht daarmee drie runs over de thuisplaat. Ook zijn ploeggenoten Takuya Okura (2 uit 4) en Kazuya Suzuki (2 uit 4) sloegen elk drie punten binnen. Via onder meer vier runs in zowel de vierde, vijfde als zevende inning liep Japan zodoende in rap tempo uit naar de 0-15 winst.

Nieuwe winnaar

De studentenselectie uit de Japanse Kansai Big6 Baseball League heeft zich met die overwinning geplaatst voor de finale. Het is voor het eerst dat de nationale ploeg van Japan in de eindstrijd staat van het World Port Tournament. Tegenstander daarin wordt Chinese Taipei. Curaçao eindigt met één overwinning op de derde plaats voor Cuba (drie zeges) en Nederland (twee zeges), die vanavond spelen om de vierde en vijfde plaats.

Met de uitschakeling gisteren van titelverdediger Cuba krijgt de zestiende editie van het World Port Tournament morgen een nieuwe winnaar. Japan eindigde tijdens drie eerdere deelnames (2007, 2009 en 2015) niet hoger dan een vierde plaats. Taiwan plaatste zich al wel driemaal eerder voor de eindstrijd en stond in al die jaren tegenover een Cubaanse tegenstander. In 1987 en 2007 verloor de ploeg de finale, maar 2011 werd Taiwan winnaar van het toernooi. De Taiwanese ploeg neemt voor de twaalfde keer deel aan het toernooi in Rotterdam. In 1997, 2001, 2003, 2009 en 2013 werd een derde plaats behaald.

Reageren op dit artikel? Stuur een bericht via het contactformulier.

Verwante artikelen