Profdebuut voor Van der Wijst Severino

Door: Rogier van Zon Categorie: Nieuws 2017, Profhonkballers
Oliver van der Wijst Severino heeft zijn eerste officiële wedstrijd gespeeld voor de organisatie van Houston Astros.
Oliver van der Wijst Severino heeft zijn eerste officiële wedstrijd gespeeld voor de organisatie van Houston Astros.

Oliver van der Wijst Severino heeft zijn officiële debuut gemaakt als profhonkballer. De negentienjarige derde honkman speelde gisteren zijn eerste wedstrijd voor de organisatie van Houston Astros in de Dominicaanse zomercompetitie. Vorige maand maand debuteerde ook Mike Kelkboom in die competitie al voor Cleveland Indians.

Van der Wijst Severino verbleef al de afgelopen maanden in de Dominicaanse Republiek, maar kwam nog niet uit in een officiële wedstrijd. Gisteren gebeurde dat wel. Juist in de wedstrijd tegen het combinatieteam van de Cleveland Indians en Milwaukee Brewers, waarvoor Kelkboom op zaterdag 3 juni zijn debuut had gemaakt.

In de wedstrijd tussen DSL Astros en DSL Indians/Brewers bleef Kelkboom aan de kant. Van der Wijst Severino startte het duel als derde honkman. Hij kwam twee keer aan slag. In de tweede inning sneuvelde hij na een vangbal van de korte stop, maar in de vijfde inning wist hij na vier wijd wel veilig de honken te bereiken.

Foutloos

Met een 2-5 achterstand werd Van der Wijst in de zevende inning in het slagperk vervangen. DSL Astros scoorde vervolgens vijfmaal, maar wist de voorsprong niet vast te houden. Via drie runs in de achtste inning trok DSL Indians/Brewers alsnog met 7-8 de winst naar zich toe. Van der Wijst bleef als derde honkman in twee veldacties foutloos.

Bij DSL Astros Orange is Van der Wijst één van de ploeggenoten van de negentienjarige Renaigel Martis. De buitenvelder van Curaçao is bezig aan zijn tweede seizoen in de Dominicaanse competitie.

Europees kampioen

De zestienjarige in Leiden geboren Mike Kelkboom speelde inmiddels zeventien wedstrijden in de Dominicaanse profcompetitie. Daarin kwam hij tot zeventien honkslagen (.293). De korte stop leidt zijn ploeg in aantal tweehonkslagen (5) en binnengeslagen punten (10), maar ook in aantal veldfouten (16).

Kelkboom werd als speler van Unicorns in 2014 Europees kampioen met het Nederlandse U15-team. Op 12 juli vorig jaar tekende hij als internationale free-agent een contract voor Cleveland Indians. Andere honkballers uit het Koninkrijk, die vorige maand hun debuut hebben gemaakt als prof zijn de Curaçaose buitenvelder Daytan Biegel (Kansas City Royals) en binnenvelder Railison Bentura (Los Angeles Dodgers). De in Tilburg geboren Shervyen Newton heeft in zijn tweede seizoen voor DSL Mets na 27 wedstrijden een slaggemiddelde van .317 met 21 binnengeslagen punten.

Reageren op dit artikel? Stuur een bericht via het contactformulier.

Verwante artikelen