Koninkrijksteam oefent tegen Duitsland

Door: Rogier van Zon Categorie: Nieuws 2017, WPT
De laatste wedstrijd tussen het Nederlands Koninkrijksteam en Duitsland werd gespeeld op het Europees kampioenschap van 2016.
De laatste wedstrijd tussen het Koninkrijksteam en Duitsland werd gespeeld op het EK van 2016.
Foto: © Alfred Cop

In de voorbereiding op het World Port Tournament speelt het Nederlands Koninkrijksteam een oefenwedstrijd tegen Duitsland. Het duel wordt op woensdag 28 juni om 19.30 uur gespeeld op het veld van Onze Gezellen in Haarlem. De toegang voor deze wedstrijd is gratis.

De honkballers uit het Koninkrijksteam starten zaterdag 1 juli de zestiende editie van het World Port Tournament met een wedstrijd tegen Chinese Taipei. In Rotterdam treft Oranje verder de nationale teams van Curaçao, Cuba en Japan.

In de aanloop naar het Rotterdamse toernooi oefent de formatie van de nieuwe tijdelijke manager Sidney de Jong op woensdag 28 juni op het Van der Aartsportpark tegen de nationale ploeg van Duitsland. Tijdens het vorig jaar in Hoofddorp gehouden Europees kampioenschap eindigden de Duitse honkballers op een vierde plaats. Alleen in 2012 wist Duitsland met een derde plaats een betere prestatie te behalen. Op het EK stonden Duitsland en Nederland vorig jaar één keer tegenover elkaar. Die wedstrijd werd op 10 september met 10-2 gewonnen door Nederland.

Onze Gezellen

Dinsdagavond speelde de Duitse nationale ploeg in Bonn al een oefenwedstrijd tegen een selectie van voornamelijk Amerikaanse spelers uit de 1. Bundesliga. Dat duel werd, in het bijzijn van zo’n driehonderd toeschouwers, met 3-2 gewonnen. Het was de eerste wedstrijd voor de ploeg van manager Martin Helmig dit seizoen.

De oefenwedstrijd tussen het Nederlands Koninkrijksteam en Duitsland wordt gespeeld op het vorig jaar nieuw in gebruik genomen veld van Onze Gezellen. De Haarlemse club, die sinds 2015 op het één na hoogste niveau uitkomt, staat momenteel met dertien overwinningen uit achttien wedstrijden op een knappe tweede plaats in de overgangsklasse en is daarmee kanshebber om in het tweede deel van het seizoen te spelen om promotie naar de hoofdklasse. De toegang tot de oefenwedstrijd tussen Nederland en Duitsland is gratis.

Reageren op dit artikel? Stuur een bericht via het contactformulier.

Verwante artikelen