Sidney de Jong manager Koninkrijksteam U23

Door: Seb Visser Categorie: EK U12 2017, EK U15, EK U23 2017, Nieuws 2017, WK U18, WPT
Sidney de Jong, hier in actie tijdens de World Baseball Classic van 2009, wordt bondscoach van het Koninkrijksteam U23

In 2011 werd Sidney de Jong nog wereldkampioen met Team Kingdom of the Netherlands. Het was een prachtig einde van een fantastische loopbaan van de publiekslieveling. De afgelopen jaren maakte de Jong als hitting coach opnieuw deel uit van het Koninkrijksteam. Deze zomer zal hij bovendien aan het roer staan van het U23 team dat van 7 tot 13 augustus in Brno zal strijden om de Europese titel.

In zijn technische staf heeft hij een aantal andere zeer bekende (oud-)spelers en internationals opgenomen:  Evert-Jan ’t Hoen en Eugene Kingsale zijn de assistenten van de Jong, terwijl niemand minder dan Rob Cordemans de pitching coach zal zijn. David Bergman zal als scout fungeren, Greta Schouten is de teammanager en Kevin Sprengers de fysiotherapeut.

De jongelingen van het U23 team mogen dus aan de slag met een zeer ervaren staf, die samen goed was voor honderden interlands.

WPT
Om ook als coaching staf alvast wat meer ervaring op te doen, zal de Jong met zijn staf, aangevuld met coaches Wim Martinus en Paul Venner (Strength & Conditioning), fysiotherapeut Pepijn van Ingen en equipment manager Jaap Visser de leiding hebben over Team Kingdom of the Netherlands dat van 1 tot 9 juli deelneemt aan het World Port Tournament.

Uiteraard zal de Jong tijdens dit toernooi nauw samenwerken met Field Manager Steve Janssen, die de eindverantwoordelijkheid over het team heeft.

U18
Het Koninkrijksteam U18, ofwel Jong Oranje, zal geleid worden door manager Eric de Bruin. Het team speelt van 1 tot 10 september het WK in Thunder Bay, Canada. De technische staf van de Bruin wordt aangevuld met Talent Coach Martijn Nijhoff, pitching coach Robin van Doornspeek, assistent coach Ben Thijssen en fysiotherapeut Pepijn van Ingen.

U15
Ook het nationale team U15 zal onder leiding staan van Eric de Bruin en Martijn Nijhoff. De staf voor dit team, dat van 17 tot 23 juli deelneemt aan het EK voor cadetten in Wenen, wordt gecomplementeerd door coaches Marvin Bleij en Michael Duursma en fysiotherapeut Kevin Sprengers.

U12
In eigen land, op het veld van UVV in Utrecht, worden dit jaar tussen 10 en 16 juli de Europese Kampioenschappen voor het jongste nationale team gespeeld. Het U12 team zal worden geleid door manager Peter Herkemij. Hij wordt bijgestaan door pitching coach Eric de Vries en hoofdklassespeler Jesse Aussems.

Er staan deze zomer veel belangrijke punten op het spel voor de wereldranglijst en met deze prachtige en zeer ervaren technische staven zouden er zo maar eens veel punten binnengesleept kunnen worden.

Reageren op dit artikel? Stuur een bericht via het contactformulier.

Verwante artikelen