No-hitter tijdens Europa Cup voor Bologna

Door: Rogier van Zon Categorie: ECC 2017, Nieuws 2017
Pitcher Matteo Bocchi in actie voor het Italiaanse Bologna.
Pitcher Matteo Bocchi in actie voor het Italiaanse Bologna.
Foto: © FIBS/Lauro Bassani

CNF Unipolsai Bologna is sterk teruggekomen van de nederlaag tegen Curaçao Neptunus gistermiddag. Vandaag gooide pitcher Matteo Bocchi een no-hitter voor de Italiaanse club in de wedstrijd tegen het Franse Rouen Huskies. Bologna won het duel na 6 1/2 inning met 14-0.

De in Parma geboren en getogen Bocchi stond in de eerste inning een loper toe op het eerste honk na vier wijd voor Larry Infante, maar schakelde met behulp van zijn veld alle negentien daaropvolgende tegenstanders uit om zijn eerste Europese no-hitter te realiseren. Bocchi kwam dit duel tot acht keer drie slag.

Franesco Fuzzi (3 uit 5) en Alex Sambucci (3 uit 4) sloegen in de vierde inning homeruns op rij. In totaal scoorde Bologna in deze slagbeurt zevenmaal om de eindstand op 14-0 te bepalen. Fuzzi zorgde dit duel voor vijf binnengeslagen punten. Robel Garcia (3 uit 4) was goed voor drie binnengeslagen punten.

Junior College World Series

De no-hitter van Bocchi is de eerste tijdens een Europees clubtoernooi voor A-landen sinds 2015. In dat jaar gooide Alessandro Ercolani (6-1-0-0) een no-hitter voor T&A San Marino. De wedstrijd tegen Brest Zubrs uit Wit-Rusland werd in vijf innings gewonnen met 15-0. Op 19 juni 2008 gooiden pitchers Jorge Balboa en Jordi Valles tijdens de Europa Cup III voor FC Barcelona een no-hitter in de met 0-10 gewonnen wedstrijd tegen het Kroatische Olimpija Karlovac.

Dit jaar bereikte de talentvolle Italiaanse pitcher Bocchi met Odessa College de Junior College World Series. Hij vervolgt zijn carrière in de Verenigde Staten voor de University of Texas.

Reageren op dit artikel? Stuur een bericht via het contactformulier.

Verwante artikelen