Zuur verlies voor Pickles UVV

Door: Rogier van Zon Categorie: Hoofdklasse, Nieuws 2017
Nadat de overwinning voor Pickles UVV eerder al was teruggedraaid, heeft de ploeg de wedstrijd in de herkansing verloren (archieffoto).
Nadat de overwinning voor UVV eerder al was teruggedraaid, heeft de ploeg nu in de herkansing verloren (archieffoto).
Foto: © Rob Jelsma

Voor Pickles UVV was het al erg genoeg dat de 8-7 overwinning van eerder deze maand tegen DSS ongeldig was verklaard door het opstellen van een ongerechtige speler. Vandaag werd dat nog extra zuur, doordat DSS in de herkansing in de negende inning door middel van vijf runs toesloeg en de winst nu wel naar zich toe trok: 5-9.

Om het voor de UVV nog zuurder te maken, is de hoofdrolspeler van dit dramatische verloop inmiddels weer teruggekeerd naar Israël. Daarvandaan kwam vorige maand de twintigjarige Tal Erel, back-up catcher van de succesvolle Israëlische ploeg tijdens de afgelopen World Baseball Classic.

Op zaterdag 13 mei maakte hij in de achtste inning van de thuiswedstrijd tegen DSS voor Pickles UVV zijn debuut in de hoofdklasse. Door een administratieve onvolkomenheid bleek de Israelische speler niet op het roster van de Utrechtse hoofdklasser voor te komen. De straf was zwaar. Niet alleen werd de 8-7 overwinning ongeldig verklaard, maar kreeg Pickles UVV bovendien twee punten in de mindering. Het maakte daarbij niet uit dat Erel geen enkel aandeel in de overwinning had van zijn ploeg, die bij zijn debuut al een beslissende 8-6 voorsprong had genomen.

Geopereerd

Tot overmaat van ramp brak Erel niet lang daarna bovendien zijn been bij een sliding tijdens een wedstrijd van het tweede team van UVV. Dat kwetsuur bleek zo ernstig, dat hij niet alleen direct moest worden geopereerd, maar bovendien keerde hij om die reden afgelopen zaterdag terug naar zijn geboorteland. Niet alleen heeft Pickles UVV daarmee zijn Israëlische versterking verloren, maar vandaag ging bovendien de wedstrijd tegen DSS in de herkansing verloren.

Lang leek UVV vanavond in zijn thuiswedstrijd op het Haarlemse Pim Muliersportpark alsnog de winstpunten in de wacht te slepen. Door een solohomerun van Mike Bazuin in de vierde inning en een tweepunten-homerun van Berend Ruben in de zesde inning begon UVV met een 5-4 voorsprong aan de negende inning. Voor eerste honkman Ruben (3 uit 3) was het zijn tweede homerun in zijn hoofdklassecarrière. De eerste had hij in dienst van Mampaey The Hawks op 6 augustus 2015 geslagen in de wedstrijd tegen UVV.

Eindsprint

Maar aan een Utrechtse overwinning om de pijn te verzachten wilden de honkballers van DSS vanavond niet meewerken. Op het pitchen van de Amerikaan Jonah van Bemmelen, die evenals Erel op 13 mei zijn debuut voor UVV had gemaakt, sloegen Koen Halderman, Djewi Appelman en Levine Gabriëls honkslagen. Doordat Van Bemmelen bovendien vier keer vier wijd en één wilde worp gooide, kon DSS in rap tempo de 5-4 achterstand ombuigen in een 5-9 voorsprong. Die eindsprint kwam UVV op het pitchen van Bayron Cornelisse in de gelijkmakende negende inning niet meer te boven. Met twee strikeouts gooide de pitcher van DSS de wedstrijd uit.

Door de winst van vanavond is DSS nu nummer vier Hoofddorp Pioniers op slechts vier punten genaderd. Pickles UVV heeft nu nog altijd slechts één punt voorsprong op hekkensluiter De Glaskoning Twins. Donderdag moeten de honkballers van manager Ty Eriksen tegen de ploeg uit Oosterhout aan de bak om te voorkomen dat ze terugzakken naar de laatste plaats.

Klassement

#TeamGWWGVMINPntRVRT
1L&D Amsterdam18160203214047
2Curaçao Neptunus18131402714762
3HCAW1810080209469
4Hoofddorp Pioniers189090188994
5DSS18701101492151
6Pickles UVV1841132765114
7De Glaskoning Twins1830150670160

Reageren op dit artikel? Stuur een bericht via het contactformulier.

Verwante artikelen