Chinese Taipei vervangt Zuid-Korea op WPT

Door: Rogier van Zon Categorie: Nieuws 2017, WPT
Chinese Taipei is tijdens het World Port Tournament de eerste tegenstander voor het Nederlands Koninkrijksteam.
Chinese Taipei is tijdens het World Port Tournament de eerste tegenstander voor het Nederlands Koninkrijksteam.
Foto: © Rob Jelsma

Een nationaal team van Chinese Taipei is deze maand als nieuw team toegevoegd aan het deelnemersveld van de zestiende editie van het World Port Tournament. De Taiwanese honkballers vervangen daarmee Zuid-Korea.

Zuid-Korea zou op zaterdag 1 juli het World Port Tournament openen met een wedstrijd tegen het Nederlands Koninkrijksteam. Het zou voor het eerst zijn dat een Koreaans nationaal team zou deelnemen aan het World Port Tournament. Twee maanden voor de start van de zestiende editie van het Rotterdamse toernooi heeft Zuid-Korea laten weten deze zomer toch niet af te reizen naar Nederland.

Als vervanger is Chinese Taipei bereid gevonden op het opengevallen gat in het deelnemersveld op te vullen. Dat betekent dat nu de Taiwanese honkballers op 1 juli om 19.00 uur de eerste tegenstanders zullen zijn van het Nederlands Koninkrijksteam.

Beste resultaat

De Taiwanese honkballers zijn sinds 1987 een trouwe gast in het Neptunus Familiestadion. Elf keer eerder nam Chinese Taipei deel aan het World Port Tournament. Het leverde onder meer vier vierde plaatsen,  vier derde plaatsen en twee tweede plaatsen op. Het beste resultaat behaalde Chinese Taipei in 2011. In dat jaar verloor de Taiwanese ploeg alleen in de voorronde van Nederland (4-2). De overige acht wedstrijden werden gewonnen, inclusief de finale. In de eindstrijd werd titelverdediger Cuba in elf innings met 5-4 verslagen. Het was voor het eerst sinds 1999 dat Cuba het toernooi niet wist te winnen.

In 2011 verloor Oranje voor het laatste van Chinese Taipei. Twee jaar geleden werd de onderlinge confrontatie pas in de tie-break beslist toen Danny Rombley in de twaalfde inning met een walk-off opofferingsslag het winnende punt binnensloeg.

Reageren op dit artikel? Stuur een bericht via het contactformulier.

Verwante artikelen