Tegenstander Chinese Taipei maakt WBC roster bekend

Door: Milan van der Breggen Categorie: WBC
Ook tijdens de WBC 2017 zal Dai-Kang Yang de grote ster van dit gehavende Chinese Taipei zijn (AP Photo/Wally Santana)
Ook tijdens de WBC 2017 zal Dai-Kang Yang de grote ster van dit gehavende Chinese Taipei zijn (Foto: AP Photo/Wally Santana)

Nu de World Baseball Classic naderende is worden er steeds meer namen genoemd die hun land gaan vertegenwoordigen op het enige honkbaltoernooi waar ook de Major League spelers aan mogen meedoen. Vandaag brachten Japan en Taiwan hun 28-man rosters naar buiten. Tegen Taiwan zal Team Kingdom op 8 maart in de eerste ronde al spelen en Japan is wellicht een tegenstander in de latere rondes van het toernooi.

Taiwan

Het roster van Taiwan ziet er als volgt uit:

Pitchers

NaamLeagueTeam
Lin, Chen-HuaCPBLFubon Guardians
Tsai, Ming-ChinCPBLFubon Guardians
Ni, Fu-TeCPBLFubon Guardians
Huang, Sheng-HsiungCPBLFubon Guardians
Pan, Wei-LunCPBLUni Lions
Chen, Yun-WenCPBLUni Lions
Wang, Ching-MingCPBLUni Lions
Chen, Kuan-YuNPBChiba Lotte Marines
Kuo, Chun-LinNPBSeibu Lions
Sung, Chia-HaoNPB-Rakuten Golden Eagles
Chen, Hung-WenCPBLChinatrust Brothers
Chiang, Shao-ChingALake County Captains
Lo, Kuo-HuaACedar Rapids Kernels

 Catchers

NaamLeagueTeam
Lin, Kun-ShengCPBLFubon Guardians
Cheng, Da-HongCPBLChinatrust Brothers

Infielders

NaamLeagueTeam
Lin, Chih-ShengCPBLChinatrust Brothers
Chiang, Chih-HsienCPBLChinatrust Brothers
Hsu, Chi-HungCPBLChinatrust Brothers
Lin, Yi-ChuanCPBLFubon Guardians
Lin, Chih-HsiangCPBLUni Lions
Chen, Yung-ChiCPBLUni Lions
Wang, Sheng-WeiCPBLChinatrust Brothers

Outfielders

NaamLeagueTeam
Yang, Dai-KangNPBYomiuri Giants
Chang, Cheng-WeiCPBLChinatrust Brothers
Lin, Che-HsuanCPBLFubon Guardians
Hu, Chin-LungCPBLFubon Guardians
Kao, Kuo-HuiCPBLFubon Guardians
Chang, Chih-HaoCPBLChinatrust Brothers

Zoals al eerder was geschreven in de vooruitblik op het Taiwanese team is er sprake van een boycot. De Lamigo Monkeys hebben inderdaad besloten hun spelers niet beschikbaar te stellen aan de nationale ploeg. Dat was eigenlijk al verwacht, maar of de Fubon Guardians (heette eerst EDA Rhinos) hun spelers ook beschikbaar wilde stellen was nog de vraag. Gelukkig voor manager Kuo Tai-yuan hebben de spelers van de Guardians wel toestemming om te spelen op de World Baseball Classic. Naast de spelers uit de CPBL bestaat het team ook uit vier spelers uit de Japanse compeitie en uit twee spelers uit de Minor Leagues in de Verenigde Staten. Beide Minor League spelers pitchen op single-A niveau.

Japan

Naast Taiwan heeft dus ook Japan hun roster bekend gemaakt. Zoals we gewend zijn van Samurai Japan bestaat bij de meeste toernooien het Japanse team vooral uit spelers uit de eigen competitie. Ook bij dit toernooi is er slechts één Major Leaguer toegevoegd aan de selectie. Deze Major Leaguer is Houston Astros outfielder Nori Aoki. De 35-jarige Aoki maakte in 2012 zijn Major League debuut bij de Milwaukee Brewers. Later in zijn carriere speelde hij bij de Kansas City Royals, San Francisco Giants en Seattle Mariners. Dit offseason tekende de ervaren Japanner een contract bij de Houston Astros. Ook het Japanse fenomeen Shohei Othani (SP/DH) zit bij de selectie, hij ging viral toen hij tijdens de warmup series in november een bal door het dak van het Tokyo Dome wist te slaan. Het volledige roster van Japan vind je hier. Als Team Kingdom of the Netherlands de Japanners in de tweede ronde tegenkomt, volgt er een uitgebreide analyse op Honkbalsite.com!

Reageren op dit artikel? Stuur een bericht via het contactformulier.

Verwante artikelen