Debuut Nooij in Australische competitie

Door: Rogier van Zon Categorie: Nieuws 2016, Profhonkballers
Bas Nooij emigreerde in juli naar Australië
Bas Nooij emigreerde in juli naar Australië.
Foto: © Rob Jelsma

Bas Nooij heeft vandaag voor Adelaide Bite zijn debuut gemaakt in de Australian Baseball League. Hij deed dat op sensationele wijze. In de elfde inning sloeg hij het winnende punt over de thuisplaat voor zijn nieuwe ploeg, waarvoor ook Loek van Mil uitkomt.

De 29-jarige Nooij kwam dit seizoen kort voor Quick Amersfoort uit in de overgangsklasse. Eerder speelde hij onder meer voor L&D Amsterdam, waarmee hij tweemaal landskampioen werd. In 2011 maakte Nooij deel uit van het Nederlands Koninkrijksteam dat wereldkampioen werd. Twee jaar geleden nam hij met Oranje deel aan de World Baseball Classic.

In juli van dit jaar emigreerde Nooij naar Australië. Daar speelde hij de afgelopen maanden voor Cardinals Capers, een team van de Kensington Baseball Club. Recentelijk werd hij door Adelaide Bite aan het roster toegevoegd. Daarmee werd hij de tweede Nederlandse honkballer in dienst van deze Australische club. Dit seizoen gooide pitcher Loek van Mil (1.80) al twee wedstrijden voor Adelaide Bite.

Verlenging

In de aanloop naar het seizoen kwam Nooij ook al uit voor Adelaide Bite. Zo speelde hij mee in een vriendschappelijke wedstrijd tegen een selectieteam van South Australian Baseball League All-Stars. Vandaag volgde ook het officiële debuut van Bas Nooij (2 uit 3). Op zijn verjaardag werd hij in de zevende inning van de wedstrijd tegen Melbourne Aces ingezet als pinch-hitter. Als aangewezen slagman sloeg hij op het Adelaide Shores Baseball Complex in de negende inning zijn eerste honkslag.

Beide teams bleven na negen innings in evenwicht (2-2), waardoor een verlenging noodzakelijk werd. Pas in de elfde inning wist Adelaide Bite een beslissing te forceren. Die beslissende klap kwam van de knuppel van de jarige debutant Nooij. Met één uit en volle honken sloeg hij zijn tweede hit van de wedstrijd. Zijn klap in het linksveld stelde ploeggenoot Josh Altmann in staat het winnende punt te scoren.

Reageren op dit artikel? Stuur een bericht via het contactformulier.

Verwante artikelen