Kalian Sams kiest voor L&D Amsterdam

Door: Rogier van Zon Categorie: Hoofdklasse, Nieuws 2016
Kalian Sams sloeg tijdens het EK in Hoofddorp de meeste homeruns.
Kalian Sams sloeg tijdens het EK in Hoofddorp de meeste homeruns.
Foto: © Alfred Cop

International Kalian Sams is één van de drie spelers die tijdens de transferperiode voor de hoofdklasse overschrijving heeft aangevraagd naar Europees clubkampioen L&D Amsterdam. Kalian Sams kwam afgelopen seizoen uit voor de Canadese profclub Quebec Capitales. De verwachting is dat hij ook in 2017 voor deze club uit gaat komen.

Kalian Sams komt sinds 2007 uit als profhonkballer in verschillende internationale competities. De laatste twee seizoenen speelde hij voor Les Capitales de Quebec in de Canadian-American Association. Toch kreeg Sams tussendoor ook kans om in de Nederlandse competitie uit te komen. Zo won de Haagse buitenvelder in 2013 en 2014 met het Rotterdamse Neptunus de landstitel en speelde Sams in 2015 vijf wedstrijden in de hoofdklasse voor het Haarlemse Kinheim.

Voor 2017 hoopt L&D Amsterdam ook een beroep te kunnen doen op Sams, die aan het einde van deze week met het Nederlands Koninkrijksteam naar Japan afreist voor deelname aan de Samurai Japan Warm-Up-Games en tijdens het recent gewonnen Europees kampioenschap de prijs ontving voor de meeste homeruns. Wel houdt de Amsterdamse hoofdklasser er rekening mee dat Sams het aankomende seizoen terugkeert bij Quebec Capitales.

L&D Amsterdam krijgt in ieder geval bij de start van het nieuwe seizoen de beschikking over nieuwkomers Zerzinho Croes (Vaessen Pioniers) en Norbert Jongerius (UVV). Zij zijn aangetrokken als vervangers voor de gestopte Michael Duursma en Koen Nooij. In de reguliere competitie leidde Croes bij het Hoofddorpse Pioniers onder meer in honkslagen (52), driehonkslagen (2) en gescoorde punten (36). Bij UVV wist Jongerius op zijn beurt de meeste honken te stelen (13).

Reageren op dit artikel? Stuur een bericht via het contactformulier.

Verwante artikelen