Oranje op EK verder zonder Roger Bernadina

Door: Rogier van Zon Categorie: EK, Nieuws 2016
Roger Bernadina.
Roger Bernadina.
Foto: © Alfred Cop

Het Nederlands Koninkrijksteam vervolgt het Europees kampioenschap zonder voormalig Major Leaguer Roger Bernadina. De ervaren buitenvelder is gisteren op eigen initiatief bij de selectie vertrokken. Bernadina kwam in de eerste ronde in alle vijf de wedstrijden uit voor Oranje.

In zijn eerste toernooi met het Nederlands Koninkrijksteam sinds de World Baseball Classic van 2013 sloeg Bernadina de afgelopen week vijf honkslagen (.313), waaronder twee tweehonkslagen en een homerun in de wedstrijd tegen Duitsland. De buitenvelder scoorde vier punten en speelde foutloos.

Voor de met 0-1 gewonnen wedstrijd tegen Spanje ontbrak Bernadina bij de nationale ploeg. Een dag eerder was hij niet op de training van het Nederlands Koninkrijksteam verschenen. Daarop is door fieldmanager Steve Janssen een gesprek met hem gevoerd, waarna Bernadina heeft besloten het team te verlaten. Hierdoor is hij dit EK niet meer inzetbaar voor Oranje.

Als vervanger voor de voormalig Major Leaguer nam Chris Garia gisteravond plaats in het midveld. Het was nog maar de tweede keer op dit EK dat Garia deel uitmaakte van de startopstelling. In de vijfde inning sloeg hij met een opofferingsslag het enige punt van de wedstrijd binnen.

Reageren op dit artikel? Stuur een bericht via het contactformulier.

Verwante artikelen