Nederlandse honkbaldames openen WK tegen India

Door: Rogier van Zon Categorie: Nieuws 2016, WK dames

180816_stadion_gijan_wk_honkbal

Het Nederlands team opent zaterdag 3 september in Zuid-Korea het wereldkampioenschap honkbal voor dames met een wedstrijd tegen het ongeplaatste India. De World Baseball Softball Confederation (WBSC) heeft vandaag het volledige speelschema voor het WK bekendgemaakt.

De wedstrijd tussen India en Nederland is de eerste van 44 duels tijdens de zevende editie van het WK dameshonkbal. Met India treft de Nederlandse nummer zeven van de wereld direct een gunstige tegenstander. De honkbalsters uit India, die niet op de wereldranglijst staan, ontvingen voor het WK van de WBSC een wildcard.

Daarmee keert de nationale vrouwenploeg van India voor het eerst sinds 2008 terug op het WK. In dat jaar won India zijn enige WK-wedstrijd tot dusver, een 7-8 zege op Hong Kong. Voor Oranje wordt het de vierde keer dat een nationaal team deelneemt aan het WK. Ook Nederland wist tot dusver maar één wedstrijd te winnen.

Splinternieuwe complex

In totaal nemen dit jaar een recordaantal van twaalf landen, verdeeld over vier poules, deel aan de mondiale titelstrijd. In de eerste ronde treft Nederland na India ook achtereenvolgens titelverdediger Japan (zondag 4 september) en Canada (maandag 5 september). Japan is nummer één van de wereld, terwijl Canada momenteel de vierde plaats op de wereldranglijst bezet.
De twee beste landen uit beide poules plaatsen zich voor de Super Round, die van start gaat op woensdag 7 september. De overige teams strijden vanaf die dag in de Consolation Round om de zevende tot en met de twaalfde plaats.

De wedstrijd tussen India en Nederland wordt het eerste internationale duel in het recent voor achttien miljoen Amerikaanse dollar nieuw gerealiseerde Gijang Hyundai Dream Ballpark. Het splinternieuwe complex in het Zuid-Koreaanse Gijang heeft de beschikking over vier velden, die voldoen aan de internationale standaarden. Drie daarvan worden volgende maand gebruikt voor het WK.

Reageren op dit artikel? Stuur een bericht via het contactformulier.

Verwante artikelen