Promoties voor Harcksen en Van der Meer

Door: Rogier van Zon Categorie: Nieuws 2016, Profhonkballers
Misja Harcksen in actie als pitcher.
Misja Harcksen in actie als pitcher.
Foto: © Freek Bouw

De Nederlandse profhonkballers Misja Harcksen en Stijn van der Meer zijn door hun Amerikaanse proforganisaties in een hoger team geplaatst. Pitcher Harcksen maakte gisteren zijn rentree voor Ogden Raptors. Van der Meer promoveerde naar Greeneville Astros.

De 21-jarige Misja Harcksen begon dit seizoen voor het derde jaar op rij voor AZL Dodgers in de Arizona Rookie League. Hij speelde de meeste wedstrijden (12) tot nu toe en maakte de meeste innings (18 2/3). Harcksen kwam tot 25 keer drie slag en slechts vier keer vier wijd. Hij stond zeventien honkslagen en acht verdiende punten toe (3.86).

Evenals een jaar eerder is de Nederlandse pitcher halverwege het seizoen nu overgeheveld naar Ogden Raptors. Vorig jaar op 2 augustus, nu gebeurde dat op 3 augustus. Vorig jaar speelde Harcksen al acht wedstrijden voor dit team in de Rookie Pioneer League. Gisteren maakte hij zijn rentree voor de ploeg van manager Shaun Larkin in de uitwedstrijd tegen Billings Mustangs. In de vijfde inning kwam Harcksen, bij een 3-1 achterstand, op de heuvel als vervanger voor startend pitcher Dean Kremer.

Sterk

Harcksen kreeg direct een tweehonkslag tegen en gooide hierna een wilde worp, maar herstelde zich sterk. Door onder meer een strikeout hield hij zijn tegenstanders op de nul. Ook in de zesde inning kreeg hij, ondanks twee hits, geen punt tegen. In twee innings kwam Harcksen tot twee keer drie slag. Ogden Raptors wist ondertussen de achterstand niet meer weg te werken en verloor met 4-2.

Stijn van der Meer kon na twee wedstrijden voor GCL Astros al direct zijn koffers pakken om zich te melden bij Greeneville Astros. Evenals Ogden Raptors is ook dit een sterker Rookie League-team. Greeneville Astros komt uit in de Rookie Appalachian League.

Driehonkslag

De 23-jarige Nederlandse korte stop maakte afgelopen maandag zijn profdebuut met een honkslag in zijn allereerste slagbeurt. In zijn tweede wedstrijd voor GCL Astros sloeg van der Meer nog eens drie honkslagen in evenzoveel slagbeurten, waaronder een driehonkslag in de zesde inning. Hij sloeg daarmee twee punten binnen en scoorde zelf eenmaal. Hij zorgde daarmee voor alle punten voor zijn ploeg in de met 4-3 verloren wedstrijd tegen GCL Cardinals.

Na zijn eerste twee profwedstrijden staat Van der Meer momenteel op een slaggemiddelde van .667.

Reageren op dit artikel? Stuur een bericht via het contactformulier.

Verwante artikelen