Jair Jurrjens weg bij Taiwanese club

Door: Rogier van Zon Categorie: Nieuws 2016, Profhonkballers
Jair Jurrjens in actie voor Uni-President 7-Eleven Lions.
Jair Jurrjens in actie voor Uni-President 7-Eleven Lions.
Foto: © Honkbalsite.com

Enkele weken voor de start van het Europees kampioenschap heeft de Taiwanese profclub Uni-President 7-Eleven Lions de overeenkomst met international Jair Jurrjens verbroken. De dertigjarige Curaçaose pitcher kwam zeventien wedstrijden uit in de Chinese Professional Baseball League.

Jair Jurrjens keerde afgelopen november na negen jaar terug in de nationale selectie. Met het Koninkrijksteam nam de voormalig Major Leaguer deel aan de Premier 12. Tijdens het mondiale toernooi in Taiwan presteerde de honkballer van Curaçao zo goed, dat hij een contract kreeg aangeboden van Uni-President 7-Eleven Lions.

Voor deze club uit de Chinese Professional Baseball League speelde Jurrjens uiteindelijk zeventien wedstrijden, waarvan zestien als startend pitcher. Daarin kwam hij tot 67 strikeouts en 28 keer vier wijd in 90 1/3 inning. Jurrjens kwam tot zes overwinningen en zeven nederlagen en een verdiende puntengemiddelde van 5.38.

Liesblessure

Drie weken geleden raakte Jurrjens echter geblesseerd aan zijn lies. In de wedstrijd tegen Lamigo Monkeys moest hij na zeven honkslagen en vier punten tegen al na de eerste inning de wedstrijd verlaten door een liesblessure. Het was zijn tweede blessure dit seizoen en zorgde ervoor dat hij sindsdien niet meer in actie kwam voor zijn Taiwanese club.

Afgelopen week trok Uni-President 7-Eleven Lions hierop de Amerikaanse pitcher Darin Downs aan. Met de komst van de 31-jarige voormalig Major Leaguer is Jurrjens voor de Taiwanese profclub overbodig geworden en is een einde gekomen aan zijn eerste seizoen in de Chinese Professional Baseball League.

Reageren op dit artikel? Stuur een bericht via het contactformulier.

Verwante artikelen