Japanner Kaneko uitgeroepen tot MVP

Door: Rogier van Zon Categorie: HHW 2016, Nieuws 2016
Ryoya Kaneko werd uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler.
Ryoya Kaneko werd uitgeroepen tot beste slagman en Meest Waardevolle Speler.
Foto: © Rob Jelsma

Na afloop van de door Japan verloren finale van de Honkbalweek Haarlem hebben drie spelers van de verliezend finalist met individuele prijzen toch voor Japans succes op de slotdag gezorgd. Eerste honkman Ryoya Kaneko werd uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler.

Was het Koninkrijksteam in de finale met 2-0 te sterk voor de Japan, met hun individuele prestaties wisten de Japanse studenten de honkballers van Oranje wel af te troeven. Ryoya Kaneko werd uitgeroepen tot beste slagman. Met zijn gemiddelde van .448 bleef hij zowel Dwayne Kemp (.429) als Dashenko Ricardo (.389) voor.

Kaneko kende in Haarlem een ijzersterk toernooi en sloeg gisteren ten koste van Australië zijn team eigenhandig naar de finale. Tijdens de Honkbalweek leidde Kaneko niet alleen het deelnemersveld in slaggemiddelde, maar ook in sluggingpercentage (.690) en aantal geslagen hits (13). Vandaag werd hij op de slotdag om die reden bovendien uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler.

Beste pitcher

Takuya Kato werd met zijn 23 strikeouts in dertien innings, twee overwinningen en een verdiende puntengemiddelde van 0.00 uitgeroepen tot beste pitcher van het toernooi. Zijn ploeggenoot Tatsuhiko Satoh completeerde het Japanse succes. Hij mocht een onderscheiding in ontvangst nemen als Homerun King. Hij was samen met de Australische international de enige die dit toernooi twee homeruns had weten te slaan. Hij had hier minder innings voor nodig en werd zodoende gekroond tot Homerun King.

Niettemin hoefde Trent Oeltjen niet met lege handen naar huis. Hij werd door het publiek gekozen tot Meest Populaire Speler. Zijn coach Jim Colborn ontving de Press Award. De prijs voor de beste verdedigende speler ging naar Tsao Yu Ning van Chinese Taipei.

Klassementen

Voor de honkballers van het Koninkrijks waren er uiteindelijk geen persoonlijke prijzen. Toch wisten een aantal spelers wel in enkele klassementen bovenaan te eindigen. Zo sloeg Dwayne Kemp de meeste punten binnnen (8) en hield pitcher Tom Stuifbergen zijn tegenstanders op het laagste slaggemiddelde (.088). Loek van Mil boekte de meeste saves (2) tijdens de 28e editie van de Honkbalweek.

Reageren op dit artikel? Stuur een bericht via het contactformulier.

Verwante artikelen