Ricardo toegevoegd aan nationale selectie

Door: Rogier van Zon Categorie: HHW 2016, Nieuws 2016
Catcher Dashenko Ricardo in actie tijdens het World Port Tournament van 2015.
Catcher Dashenko Ricardo in actie tijdens het World Port Tournament van 2015.
Foto: © Rob Jelsma

Catcher Dashenko Ricardo is door Field Manager Steve Janssen als 24e en laatste speler toegevoegd aan de selectie voor het Koninkrijksteam. Vorige maand verliet de voormalig profhonkballer nog Curaçao Neptunus om terug te keren naar Curaçao.

Met de toevoeging van de 26-jarige Dashenko Ricardo krijgt bondscoach Steve Janssen tijdens de Honkbal Week Haarlem de beschikking over de Meest Waardevolle Speler van het afgelopen seizoen in de hoofdklasse. Ook dit jaar begon Ricardo voortvarend aan de Nederlandse competitie. Hij leidde de hoofdklasse in aantal honkslagen (33) en binnengeslagen punten (24) totdat hij begin juni per direct besloot een punt te zetten achter zijn hoofdklassecarrière.

Ricardo, die eerder ook voor het Haarlemse Kinheim speelde in de hoofdklasse, liet weten de motivatie te missen om met Curaçao Neptunus het seizoen af te maken. Daarop besloot hij na afloop van de teleurstellend verlopen European Champions Cup, waar Curaçao Neptunus zijn Europese clubtitel kwijtraakte, per direct terug te keren naar zijn geboorte-eiland Curaçao.

Honkbal Week Haarlem

Dat blijkt nu van korte duur te zijn geweest, want deze maand meldt Ricardo zich opnieuw in Nederland. Met het Koninkrijksteam neemt hij nu van 15 tot en met 24 juli deel aan de Honkbal Week Haarlem.

Eerder kwam de catcher met de nationale ploeg uit tijdens onder meer het wereldkampioenschap in 2009, de World Baseball Classic in 2013 en de Premier 12 in 2015. Ricardo is naast voormalig ploeggenoot Gianison Boekhoudt en debutant Sander Paap de derde catcher in de selectie van field manager Steve Janssen. De overige 23 spelers uit de selectie voor de Honkbal Week Haarlem had Janssen vorige week al bekendgemaakt.

Reageren op dit artikel? Stuur een bericht via het contactformulier.

Verwante artikelen