Prijzen voor Berkenbosch en Urbanus

Door: Rogier van Zon Categorie: ECC 2016, Nieuws 2016
Kenny Berkenbosch.
Kenny Berkenbosch.
Foto: © Rob Jelsma

Kenny Berkenbosch en Nick Urbanus hebben hun European Champions Cup in Rimini vanavond bekroond met persoonlijke prijzen. Ver na middernacht mocht Berkenbosch in het Stadio dei Pirati de prijs in ontvangst nemen voor de Meest Waardevolle Speler van het toernooi.

De eerste honkman, die deze week foutloos speelde, kwam uiteindelijk tot drie honkslagen. Hij was dit toernooi echter vooral effectief met lopers op de honken (.1000). Dat liet hij ook zien in de eindstrijd, toen Berkenbosch met zijn tweehonkslag in de tiende inning het winnende punt van de wedstrijd over de thuisplaat sloeg.

De prijs voor de beste slagman ging naar Nick Urbanus. De voormalig profhonkballer van Texas Rangers was het gehele toernooi één van de gevaarlijkste slagmannen. Hij leidde het toernooi in onder meer slaggemiddelde (.571), honkslagen (8), tweehonkslagen (5) en gescoorde punten (10).

Beste pitcher

Urbanus, die in de finale zijn negende honkslag van het toernooi sloeg en de enige Amsterdamse slagman werd die in de eindstrijd geen drie slag kreeg, liet de concurrentie ver achter zich. De Italiaan Mirco Caradonna van finalist ASD Rimini eindigde met zijn slaggemiddelde van .455 op een tweede plaats.

Fraylin Florian werd uitgeroepen tot beste pitcher van het toernooi. De honkballer van T&A San Marino, dat in het sterke deelnemersveld op een vijfde plaats eindigde, kreeg in negen innings geen enkel verdiend punt tegen. Titelverdediger Curaçao Neptunus moest het vandaag stellen zonder persoonlijke prijs.

Reageren op dit artikel? Stuur een bericht via het contactformulier.

Verwante artikelen