De Glaskoning Twins trekt Japanse profpitcher aan

Door: Rogier van Zon Categorie: Hoofdklasse, Nieuws 2016
Pitcher Keiji Uezono gooide drie seizoenen voor het Japanse Rakuten Eagles.
Pitcher Keiji Uezono gooide drie seizoenen voor het Japanse Rakuten Eagles.

De Glaskoning Twins heeft een opmerkelijke speler aan zijn selectie toegevoegd. De hoofdklasser uit Oosterhout heeft zich versterkt met Keiji Uezono. De rechtshandige pitcher speelde acht seizoenen in de sterkste Japanse profcompetitie.

Keiji Uezono komt over van Sydney Blue Sox , waarmee hij afgelopen winter uitkwam in de Australian Baseball League. Daarin gooide de 31-jarige Japanse pitcher vijf wedstrijden met veertien strikeouts in 9 1/3 inning. Hij stond slechts twee verdiende punten toe (1.93).

Voor zijn debuut in de Australische profcompetitie speelde Uezono zeven seizoenen in de Nippon Professional Baseball. Hij verdeelde zijn seizoenen over Hanshin Tigers (2007-2011) en Rakuten Eagles (2012-2014). Na zijn eerste seizoen werd hij uitgeroepen tot Rookie of the Year in de Central League.

Amsterdam Baseball

Voor deze twee teams speelde hij 67 wedstrijden in de sterkste Japanse profcompetitie en kwam hij in ruim 236 innings tot 189 keer drie slag. Het grootste deel van zijn carrière in Japan kwam Uezono echter uit voor de farm teams van Tigers en Eagles in respectievelijk de Western League en de Eastern League. In het seizoen 2014 kwamen ook de internationals Andruw Jones en Loek van Mil uit voor Tohoku Rakuten Golden Eagles.

Uezono wordt donderdag 12 mei in Oosterhout verwacht. Behalve voor De Glaskoning Twins gaat de Japanse profpitcher ook deel uitmaken van de selectie van Amsterdam Baseball, dat zondag 15 mei zijn debuut gaat maken in de Euro League Baseball. Daarnaast neemt Uezono de coaching op zich van één van de teams uit de Collegiate Baseball League Europe.

Reageren op dit artikel? Stuur een bericht via het contactformulier.

Verwante artikelen